Hitelválasztó BLOG

Okostelefonok és pénzügyeink

Mind a vásárlás mind a bankolás sokat egyszerűsödött, az elmúlt néhány évben. A fejlesztések során kényelmesen, és gyorsan intézhetjük pénzügyeink minden különösebb időpazarló tevékenység nélkül akár egy mobiltelefonról. A digitális megoldások olcsók, könnyen kezelhetők és egyre népszerűbbek a lakosság körében. Lássuk, mi is az, ami könnyíti életünket, hogyan működnek ezek a rendszerek, mire érdemes figyelni használatukkor.

Melyik a legjobb választás, ha biztosítás is kell a kölcsönhöz?

Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb hitelt? Korábbi cikkünkben már bemutattuk a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat egy autóvásárlás példáján keresztül. Ezt most kiegészítjük olyan további hasznos információkkal, amelyek nagyban segítenek bennünket a helyes döntés meghozatalában, akár személyi kölcsönt, akár lakáshitelt kívánunk felvenni. A különböző ajánlatok között ugyanis néha kisebb kihívás megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet, és az egyébként praktikus hitelkalkulátor oldalakon is elsődlegesen az ár figyelembevétele alapján történik a rangsorolás.

Töretlenül emelkedik a lakosság körében a hitelfelvételi kedv

A legújabb statisztikai jelentések szerint töretlen a lakossági szektor hitelfelvételének növekedése. A hitelkihelyezésekre jótékony hatást gyakorolt az Otthonfelújítási Program keretén belül igénybe vehető kamattámogatott hitelkonstrukció, de emellett a személyi kölcsönök iránti érdeklődés is fokozódik. Élénkült a lakáspiac is, ahol az emelkedő árakkal arányosan az újonnan kihelyezett hitelek összege is nőtt.

Emelkednek az építőanyagárak és a kamatok

Egyre drágább lesz az építkezés, és a lakásfelújítás. A drasztikusan emelkedő anyagárak mellett a munkabér költsége is emelkedik. Mindezt pedig tetézni fogja júniustól a jegybanki alapkamat emelés, ami miatt a hitelekhez is drágábban juthatunk. Továbbá, ha az inflációs folyamatokat nem sikerül kordában tartani, az alapkamat folyamatosan kúszhat fel a jelenlegi 0,6 %-ról jövőre akár 2,25 %-ig is. Ez természetesen ki fog hatni a lakosság által igényelt személyi hitelezésre is.