Találatok lakáshitel címkére:

Falusi CSOK: lakás kevesebb, mint havi 20.000 forintból?

A lakhatást biztosító megoldások sok család mindennapjainak meghatározó kérdései. Jelenleg egyre több családtámogatási intézkedés áll rendelkezésre. Ezek között nem feltétlenül egyszerű az eligazodás, miközben a családok szeretnék megtalálni a számukra legmegfelelőbb megoldást. Sokaknak nincs lehetőségük új lakást venni még állami támogatással sem- Cikkünkben az elsősorban számukra megalkotott “falusi” CSOK felvételének lehetőségeit, előnyeit vizsgáljuk.

Airbnb lakáshitelből? Megéri?

Ebben a cikkünkben annak járunk utána, hogy a szálláshely keresők és szálláshely kínálok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Airbnb szolgáltatása milyen befektetési lehetőséget rejt magában, ha még nincs meg a saját tulajdonú ingatlanunk amit kiadással hasznosíthatunk, viszont némi hitellel kiegészítve mégis belevágnánk. Fontos megemlítenünk, hogy cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak és nem is annak szánjuk. Mindössze néhány nézőpontra kívánjuk felhívni a figyelmet, amelynek átgondolása szerintünk mindenképpen szükséges ha ilyen tevékenységben gondolkodunk.

Lakáshitel kiváltási útmutató: mikor és hogyan éri meg?

A hitelvállalás minden ember számára nehézséget okoz. Egy ilyen komplex folyamat igénylésének és havi törlesztésének sikeressége a legtöbb esetben a teljeskörű informálódáson és tájékozódáson áll vagy bukik. Vannak azonban helyzetek, amikor hiába a felkészültség, évek múltán mégis azzal kell szembesülni, hogy a kiválasztott hitelkonstrukció elavult – emelkedett a törlesztőrészlet vagy egy új és kedvezőbb lehetőség jelent meg a piacon.

Minden, amit az önerő igazolásról tudnia kell

Ha hitelt szeretne felvenni, akkor sokféle opció közül választhat. Bár nem minden hitelkonstrukcióhoz kell önerővel rendelkeznie, de sok esetben a bankok csak akkor folyósítják a kívánt pénzösszeget, ha a hitelfelvevők hozzáteszik a minimálisan elvárt önrészt. Amennyiben nem rendelkezik a szükséges forrással, akkor meghiúsulhat a hitelfelvétel, és eleshet az előnyös lehetőségektől, például egy kedvező kamatozású lakáshiteltől.