Ahogy a legtöbb kölcsön, úgy az adósságrendező hitel is bizonyos feltételekhez van kötve, melyek a következők szoktak leni:

●Betöltött minimum 18. év, de vannak olyan esetek, ahol a 21-et követelik meg.

●Nemcsak az alsó korhatárt, de a felsőt is nézni kell egy hosszabb futamidejű hitel felvétele esetén, így aki elérné a 65. életévét a hitelvisszafizetés alatt, már nem igényelhet általában hitelt.

●Magyar állampolgárság bizonyítására való okiratok, de egyes esetekben elég, ha az Európai Unión belüli országból származnak.

●Saját névre szóló magyar bankszámlaszám megléte.

●Állandó vagy ideiglenes magyar lakcímmel kell rendelkezni.

●Szükséges a havi, rendszeres jövedelmet igazolni, mely minimum nettó 65.000 Forint és 250.000 Forint közötti értékben szokott általában mozogni.

 

Fontos kiemelni, hogyha gondjai vannak a havi törlesztőrészletekkel, azt azonnal hozza tudomására a hitelt folyósító banknak, hiszen mindkét félnek érdeke, hogy a kifizetés megtörténjen, s ne kelljen emiatt egy hosszadalmasabb, vagy sokkal nehézkesebb procedúrát elkezdeni.

 

Emiatt nem érdemes várni az adósságrendező hitel igénylésével sem, mert minél hamarabb kérünk a problémánkra megoldást, annál kedvezőbb feltételekkel tudjuk majd visszafizetni a törlesztőket, melyek e konstrukció segítségével jelentősen csökkenhetnek. Ez azért van, mert a bank nyilván szeretné viszont látni a kifolyósított pénzt, így érdeke olyan új feltételeket megszabni, melyeket az ügyfél vissza is tud fizetni.

 

Döntsön felelősségteljesen, és ha gondjai vannak a törlesztőkkel, azonnal értesítse pénzintézetét, mert amikor még nincs akkora hátralék, sokkal könnyebb jobb feltételeket megállapítani, mint amikor már tetemesebb összeg lett kifizetetlenül felhalmozva.