Zöld hitel kalkulátor

A zöld hitel újépítésű alacsony energiaigényű lakás vásárlásra, vagy pedig új ingatlan építésére igénybe vehető, rendkívül kedvező kamatozású hitel.

Kalkulátorunk segítségével összehasonlíthatod a Bankok Zöld Hitel ajánlatait és így könnyebben kiválaszthatod a Neked leginkább megfelelő ajánlatot.
-
Ft
+
-
évre
+
0 elérhető ajánlatot találtunk 10 000 000 Ft hitelösszegre, 20 éves futamidővel.
Nettó 250 ezer forint feletti jövedelemmel kalkuláltunk.
Nincs a keresési feltételeknek megfelelő találat!

Amit a lakáshitelről tudni érdemes

Kinek nyújt jó lehetőségeket a zöld hitel?

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) a NHP Zöld Otthon Program (NHP ZOP) elindításával szeretné elérni, hogy a hazai ingatlanállomány minél korszerűbb és környezetkímélőbb legyen.
Ha belföldi ingatlan vásárlás vagy építkezés előtt áll, kifejezetten jó lehetőségeket biztosít a Zöld Otthon Program kedvezményes lakáshitelprogramja. Alacsony energiaigényű új ingatlan vásárlására, vagy építésére fordítható, amelyben a tulajdonos életvitelszerűen legalább 10 évig él. Illetve gépkocsitároló vagy tároló vásárlása/építése is finanszírozható a hitelből, amennyiben az új lakással azonos helyrajzi számon (építés esetén építési telken), többlakásos lakóépületben történő lakásvásárlás esetén azonos lakóépületben található.

 

Melyek az igénybevétel főbb feltételei?

A hitelfelvétel fontos feltétele, hogy legalább BB energetikai besorolású új ingatlant vásároljunk vagy építsünk. További feltétel a kölcsön felvételéhez megfelelő munkaviszony, jövedelem és hogy az új vagy készülő ingatlannak energetikai tanúsító által számított összesített energetikai jellemző értéke évente legfeljebb 90 kWh lehet a lakás egy négyzetméterére számítva. A hitelösszeg maximum 70 millió forint lehet és a kamat fixen 2,5% a futamidő végéig. A hitel futamideje legfeljebb 25 év lehet és kizárólag magánszemélyek számára igényelhető. (Viszont nem elvárás a hitel felvételéhez sem meghatározott családi állapot sem már létező, sem születendő gyermek.) Legfeljebb 4 adósa lehet a kölcsönnek és egy személy kizárólag egy zöld hitelnek lehet az adósa, továbbá  kizárólag a hitelügylet tulajdonos adósai lehetnek a hitel célját képező ingatlan tulajdonosai. 

A Tulajdonos adósnak a hitel folyósítását követően az ingatlanban 10 évig életvitelszerűen kell laknia. Az új lakás (valamint a Lakáshitelből épített/vásárolt gépkocsitároló, tároló) a lakáshitel futamideje alatt nem idegeníthető el, továbbá egyes kivételekkel:

 • Más személyek javára szóló joggal nem terhelhető,
 • Egyéb módon nem hasznosítható, valamint
 • Azon haszonélvezeti jog nem alapítható.

Mely bankoknál lehet igényelni a hitelt?

 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Budapest Bank
 • CIB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • Takarékbank
 • UniCredit Bank
 • MKB Bank
 • ERSTE Bank
 • Gránit Bank

Mennyi idő alatt lehet a hitelhez jutni?

A hitelbírálati határidő nem haladhatja meg a hitelkérelem hiánytalan befogadását követően az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapot, Új lakás építése esetén 25 munkanapot. Amennyiben az NHP ZOP keretében folyósított Lakáshitelhez OTK-támogatás is kapcsolódik, Új lakás vásárlása esetén hitelbírálati határidő további 5 munkanappal, Új lakás építése esetén 15 munkanappal meghosszabbodik.

A folyósítási határidő a folyósítási feltételek Adós általi maradéktalan teljesítését követően számított 2 munkanap.

Milyen hiteleket lehet kiváltani a Zöld Hitel program által?

Csak az NHP ZOP keretében kötött lakáshitel váltható ki, egyéb hitel kiváltása nem lehetséges.