Hitelválasztó BLOG

Kié a pénz, honnan a sok hitel?

Folyamatosan épülő lakóparkok, új ipari beruházások, olcsó államilag támogatott hitelek: ezekkel találkozunk, mint az utóbbi évek tendenciája. A legutolsó gazdasági krízis óta, az előző évtizedben a világgazdaságban újra drasztikusan megemelkedni látszik a hitelállomány. Amellett, hogy nagyon örülünk a gazdaság fellendülésének, felmerül a kérdés: vajon honnan van ennyi pénz a gazdaságban.

 

Valóban megszabadulunk 5 év után adósságainktól? Mi a különbség az elévülés és a követelés között

Felszólítást kaptál egy régi tartozás miatt? Megtalált a végrehajtó egy több éves, régi ügyben? A legtöbb ilyen esetben összeszorul a gyomrunk, és - függetlenül a követelés jogosságától - első gondolatunk, hogy hogyan ússzuk meg az akár tetemes összegű felszólítás kifizetését. Ekkor rendszerint az első dolog, ami eszünkbe jut, az 5 éves elévülési idő. Eltekintve attól a morális kérdéstől, hogy az adott követelés esetén mekkora a felelősségünk, és azt illik-e kifizetni, jogi szempontból több kérdés is felmerül, amelyre oda kell figyelnünk, ha bármilyen felszólítást kapunk. Az elévülés ugyanis nem jelenti a követelés megszűnését!

Diákhitel, felnőttképzési hitel - ezekből finanszírozhatjuk tanulásunk

“Ahány nyelv, annyi ember” - tartotta a mondás régen. Ma már ezt úgy is értelmezhetjük: ahány szakma, annyi lehetőség a megélhetésre. Manapság egyre többen választanak olyan pályát, ahol szükséges a rendszeres képzés, akár a technológia fejlődése, akár a tudásanyag változása miatt, továbbá a felgyorsult gazdasági folyamatok következtében is könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy eredeti szakmánkban nem biztosított a további megélhetés. Tanulni tehát érdemes, és szükséges is lesz a jövőben!

 

Széchenyi Kártya Program Vállalkozóknak

Komoly kedvezményekhez juthatnak a hazai gazdaság mozgatórugói, a mikro-, kis- és középvállalkozások. A Széchenyi Kártya Program keretében nem csak a kedvezőtlen gazdasági helyzet okozta bevételkiesés átvészelését finanszírozhatjuk nagyon kedvezményes, akár kamatmentes hitellel, de akár komolyabb fejlesztést is megvalósíthatunk igen kedvező feltételekkel.