lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

Lakáshitel vagy albérlet?

Közel a tanévkezdés, megindul a harc az albérletekért. Ilyenkor, augusztus elején már nagyon nehéz olcsó, de megfelelő albérletet találni. Az albérlet sokaknak rövid távon talán jó megoldás, viszont érdemes megnézni, hogy az albérletre fordított összegből tudunk-e lakást venni.

Akár 17 millió forintot is nyerhetsz, ha jól választasz lakáshitelt

Döbbenetes, de akár 17,5 millió forintot is spórolhatunk, ha jól választjuk meg a bankot, ahol lakáshitelt igénylünk. A hazai pénzintézeteknél ugyanis a kamatokat tekintve nagy a szórás, a lakosságot tekintve pedig sokan megszokásból, szimpátiából, kötődésből, vagy egyszeri hirtelen döntéstől vezérelve választanak bankot. Azzal viszont, hogy nem néznek körbe a hitelpiacon a különböző banki ajánlatok között, elveszítik annak lehetőségét, hogy megtalálják a számukra anyagilag is legkedvezőbb megoldást.

Ingatlanpiaci mozgások: mit mutatnak a számok és az árak?

Nosztalgikus érzés kerülgeti az embert, ha mostanában építkezni, felújítani szeretne. A gazdaságélénkítő pénzcsapok tárva-nyitva vannak: a hitelek még mindig olcsók, sőt az utóbbi évben a lakossági szektor megtakarításai is növekedtek. Mégis, lassan nehezebben juthatunk hozzá építőipari alapanyagokhoz, mint a szocialista rendszerben egy gépkocsihoz, és szakemberek területén is hasonló a helyzet. Remélhetőleg a helyzet hamarosan konszolidálódik, de addig is megnézzük, milyen trendek figyelhetők meg az új építésű ingatlanok piacán az utóbbi években.

Zöld Otthon Program: hiánypótló megoldás a lakáshitelezésben

Sokak örömére az MNB újra napirendre tűzte a családi lakásépítést támogató Zöld Otthon Hitelprogramot. A hiánypótló támogatási rendszer keretében nagy valószínűséggel azok álma is megvalósulhat, akik a jelenlegi rendszerben felkínált kedvező lehetőségekkel, úgy, mint a CSOK és a Babaváró kölcsön nem élhetnek, illetve akik számára ezek a források önmagukban nem elegendők. És bár a program pontos tervezete még nem készült el, mégis rengeteg kérdés felmerül, amelyre érdemes már most keresni a válaszokat.