lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

Ingatlanpiaci mozgások: mit mutatnak a számok és az árak?

Nosztalgikus érzés kerülgeti az embert, ha mostanában építkezni, felújítani szeretne. A gazdaságélénkítő pénzcsapok tárva-nyitva vannak: a hitelek még mindig olcsók, sőt az utóbbi évben a lakossági szektor megtakarításai is növekedtek. Mégis, lassan nehezebben juthatunk hozzá építőipari alapanyagokhoz, mint a szocialista rendszerben egy gépkocsihoz, és szakemberek területén is hasonló a helyzet. Remélhetőleg a helyzet hamarosan konszolidálódik, de addig is megnézzük, milyen trendek figyelhetők meg az új építésű ingatlanok piacán az utóbbi években.

Zöld Otthon Program: hiánypótló megoldás a lakáshitelezésben

Sokak örömére az MNB újra napirendre tűzte a családi lakásépítést támogató Zöld Otthon Hitelprogramot. A hiánypótló támogatási rendszer keretében nagy valószínűséggel azok álma is megvalósulhat, akik a jelenlegi rendszerben felkínált kedvező lehetőségekkel, úgy, mint a CSOK és a Babaváró kölcsön nem élhetnek, illetve akik számára ezek a források önmagukban nem elegendők. És bár a program pontos tervezete még nem készült el, mégis rengeteg kérdés felmerül, amelyre érdemes már most keresni a válaszokat.

Lakáscsere, költözés: milyen hitelt érdemes felvenni?

Gyakori eset, hogy lakóhelyet váltunk munkahelyi, vagy családi okok miatt, az ingatlan cserével járó költözködés azonban nem egyszerű feladat. A régit eladjuk, az újat megvesszük, vagy felépítjük, és eközben a lakhatás ideiglenes megoldása is komoly kihívás elé állít bennünket. Finanszírozás területén igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni. A hagyományos lehetőségek mellett viszont érdemes megismerni olyan utakat is, amelyekről talán még nem is hallottunk, viszont megoldást jelenthetnek a költözés minél komfortosabb és zökkenőmentesebb lebonyolításában. 

Otthonfelújítási támogatás 2021 - a támogatás feltételei, amelyekre fontos odafigyelni!

Családok ezrei kezdtek ingatlan felújításba a Kormány által idén bevezetett Otthonfelújítási program inspirálására. A maximum 3 millió forintos állami támogatás, és a felvehető kedvező kamatozású hitel sokak számára vált vonzó lehetőséggé, azonban a szabályozásnak rengeteg olyan buktatója van, ami miatt sokan nem feltétlenül tudják majd igénybe venni az állami támogatást. Emiatt felújítás előtt mindenképpen alaposan utána kell nézni az igénylési feltételeknek!