Találatok biztosítás címkére:

Biztosítás: erre figyelj választáskor

A biztosítások piaca az egyik legszerteágazóbb pénzügyi terület. A terméktípusok sokfélesége, és az azokon belüli széles kínálat miatt nem egyszerű feladat megtalálni a számunkra legmegfelelőbb megoldást. Főleg, ha figyelembe vesszük azt a rengeteg szerződési feltételt, ami egy-egy adott biztosítási termékhez tartozik. A biztosítások ugyanis nem feltétlenül abban az esetben kártalanítanak, amelyben mi gondoljuk, így ha bármilyen biztosítást szeretnénk kötni, nem csak az általános termékismertetőt kell átnézni, hanem a részletes szerződési feltételeket is.

Biztosítások amelyek segítségünkre lehetnek egy hitel törlesztése során

Az utóbbi hónapokban bizonyára sokakban megfordult a gondolat, illetve többen megtapasztalták, hogy egy-egy nem várt gazdasági esemény, vagy hirtelen bekövetkező élethelyzet-változás milyen komoly nehézségeket tud okozni a háztartásban. S bár az árfolyam-ingadozásból adódó kockázat a jelenlegi - kedvező feltételekkel felvehető - fix kamatozású forint alapú hitelek esetén nem jelent veszélyt, egy hosszú távú hitelfelvétel esetén bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nem tudjuk fizetni tovább a hitelünket. 

Mindent a hiteltörlesztési biztosításokról

Különösen a hosszabb lejáratú hitelek esetében sajnos előfordulhat olyan élethelyzet, amikor az adós rövidebb vagy netán hosszabb ideig nem tudja a szerződésnek megfelelően törleszteni az általa vállalt hitelösszeget. A hosszabb idejű fizetés elmaradás akár a hitelintézet szerződés bontásához is vezethet, és amennyiben jelzálogfedezetű hitelről van szó, úgy könnyen a fedezetként szolgáló ingatlan elvesztése is bekövetkezhet.