bankszámla témájú cikkek:

Olvassa el a bankszámlákkal kapcsolatos cikkeinket!

Bankszámlaszám, bankkártyaszám: mit tudhatunk meg belőlük?

Mindennapi életünkben léteznek azonosítók, amelyekről talán nem is tudjuk, mennyi információt tartalmaznak. Bele gondolunk abba, hogy egy bankszámla-, vagy bankkártya szám milyen adatokat tartalmaz? Talán nem is sejtjük, milyen hasznos információkat rejtenek azok a bizonyos számok.

Gondolom, sokan utaltatok már bankszámlára bizonyos összegeket, így biztosan megfigyeltétek már, hogy Magyarországon a bankszámlaszámok 16, vagy 24 számból állnak. Ez egy ún. GIRO-kód, amely rendszer alapján vezetik át a bankok az utalásokat az ügyfelek számlái között.

 

A Raiffeisennél április 1-től már elérhető a fizetési kérelem szolgáltatás is

Április 1-től a Raiffeisen Bank lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt az elsők között küldhetnek és fogadhatnak fizetési kérelmeket, bankon belüli és bankon kívüli megbízások esetén egyaránt.

Bankszámla összehasonlítás 2020 - Melyikkel jár jobban?

Van, aki nem tud nélküle élni, van, aki kötelező tehernek éli meg, viszont a mai világban mindenkinek szüksége van rá. Egy gondosan kiválasztott lakossági bankszámla nélkül ma már kimondottan nehéz a mindennapi pénzügyek intézése. Szükséges a munkavállaláshoz, a nagyobb összegű vásárlások lebonyolításához (pl. autó vásárlása), de ha hitelt szeretne igényelni, akkor is elengedhetetlen a bankszámla megléte.

Számlavezetési díj: mit jelent és hogyan a legolcsóbb?

A bankszámlanyitás számos praktikumot rejt magában. Egy része bizonyos folyamatokhoz számít elengedhetetlennek, ilyen például a lakáshitel-igénylés, de manapság már jellemzően a munkáltatók is átutalással fizetik ki az alkalmazottakat. Más esetekben egyszerűen a mindennapos tevékenységeket könnyíti meg, ugyanis sokkal egyszerűbb pár kattintással elvégezni a közüzemi számlák befizetését, illetve a bankkártyával való fizetés egy általános bevásárló körút alatt is jelentősebb kényelmet, és egyben biztonságot nyújt.