hitel témájú cikkek:

Olvassa el hitellel kapcsolatos cikkeinket!

Olcsó hitelek? Meddig élhetünk a kedvező kamatokkal?

Aki teheti, és szüksége van rá, jól jár, ha most igényel hitelt, mivel a kamatok hosszú idő óta nagyon kedvezők, köszönhetően az MNB monetáris politikájának. Felmerül azonban a kérdés, hogy meddig tartható fenn a jelenlegi kedvező állapot. A forint ugyanis folyamatosan gyengül, és ez a közeljövőben hatással lehet a kamatokra.

Ennyit törleszthetsz havonta: mi a JTM mutató

Komolyabb terveink megvalósításához sok esetben szükségünk van hitelre. Egy ingatlan vásárlása, lakásfelújítás, vagy autónk lecserélése esetén  komoly matekozás folyik: mekkora hitel vehető fel, mennyi ideig tart a visszafizetés, mekkora költséget jelent ez a pénztárcának havonta. A nagy szükségben viszont egyrészt hajlamosak vagyunk túlvállalni magunk, másik oldalon pedig a pénzintézeteknek sem szabad olyan helyzetet teremteni, amelyben könnyen bizonytalanná válhat a kihelyezett pénz visszafizetése. Az ügyfelek eladósodásának érdekében a Magyar Nemzeti Bank 2015.-ben megalkotta az ún. “Adósságfék szabályt”, és ebben bevezette a Jövedelem Törlesztési Mutatót (JTM), amely szabályozza a hitel típusonként a jövedelemhez igazított maximális törlesztő részletet, illetve bizonyos esetekben a felvehető hitelösszeg maximális mértékét.

Diákhitel, felnőttképzési hitel - ezekből finanszírozhatjuk tanulásunk

“Ahány nyelv, annyi ember” - tartotta a mondás régen. Ma már ezt úgy is értelmezhetjük: ahány szakma, annyi lehetőség a megélhetésre. Manapság egyre többen választanak olyan pályát, ahol szükséges a rendszeres képzés, akár a technológia fejlődése, akár a tudásanyag változása miatt, továbbá a felgyorsult gazdasági folyamatok következtében is könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy eredeti szakmánkban nem biztosított a további megélhetés. Tanulni tehát érdemes, és szükséges is lesz a jövőben!

 

Széchenyi Kártya Program Vállalkozóknak

Komoly kedvezményekhez juthatnak a hazai gazdaság mozgatórugói, a mikro-, kis- és középvállalkozások. A Széchenyi Kártya Program keretében nem csak a kedvezőtlen gazdasági helyzet okozta bevételkiesés átvészelését finanszírozhatjuk nagyon kedvezményes, akár kamatmentes hitellel, de akár komolyabb fejlesztést is megvalósíthatunk igen kedvező feltételekkel.