lakástakarék témájú cikkek:

Olvassa el a lakástakarékkal kapcsolatos cikkeinket!

Amit a lakástakarékpénztár felhasználásáról érdemes tudnia

A lakástakarékpénztár (LTP) még annak ellenére is az egyik legnépszerűbb megtakarítási formának számít, hogy szabad felhasználási jogát megszüntették. Ettől függetlenül a lakástakarék konstrukció az otthonteremtés megannyi formájában segítséget nyújthat. A lakás vagy családi ház megvásárlásán túl, hiteltörlesztésre és az életkörülmények korszerűsítésére is alkalmas megtakarítási forma.

Megtakarítás kalkulátor: így gondoskodhat a jövőjéről

Soha nem tudhatja, mit hoz a holnap, egy dolog azonban biztos: félretett pénzre a jövőben is szüksége lesz. Márpedig a holnap pénzügyi biztonsága ma kezdődik. Egy jól megválasztott megtakarítási formával akár komoly összegeket is felhalmozhat idősebb éveire, vagy nagyobb céljai megvalósításához.

LTP – Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár tulajdonképpen lakáscélra fordítható megtakarítás, amihez állami támogatás is jár. Az állami támogatás mértéke a megtakarítás 30%-a, legfeljebb évi 72.000 Ft lehet. A megtakarítás mértéke minimum 5.000 Ft, maximum 20.000 Ft lehet havonta. A lakástakarék szerződés egy megtakarítási időszakból, egy kiutalási időszakból és hitelfelvétel esetén egy törlesztési időszakból áll. Tehát a folyamat úgy néz ki, hogy minimum 4 évig, maximum 10 évig lehet takarékoskodni, azaz befizetni – a fent  említett - előre meghatározott fix összeget.

LTP kalkulátor – Lakástakarék kalkulátor

A lakástakarékpénztár kalkulátorok a havi megtakarítás illetve a kapható teljes összeg alapján jelenítik meg a lakástakarék pénztárak ajánlatait.  A lakástakarékpénztár kalkulátorok mindig az aktuális pénztári kondíciók alapján számolnak.