ingatlanhitel témájú cikkek:

Olvassa el az ingatlanhitellel kapcsolatos cikkeinket!

Minden, amit az ingatlanfedezetű hitelről tudni érdemes

A hitelfelvétel komoly döntés mindenki életében, hiszen hosszú távú elköteleződést jelent. Lakáscélú hitel esetén akár évtizedekig is meghatározhatja pénzügyi helyzetét és lehetőségét a választott konstrukció, ezért érdemes alaposan és mélyrehatóan megismerni az opciókat. Manapság számtalan pénzintézet és hiteltípus közül választhat, melyek mind más és más célt szolgálnak.

Ingatlan hitel kalkulátor - nézze meg a bankok közti versenyt online

A tévés vagy internetes reklámokból nem feltétlenül lehet igazán alaposan tájékozódni az aktuális ingatlan hitelekről, így mielőtt bármilyen hosszadalmasabb hiteligénylésbe kezdene, nézze meg az online található ingatlan hitel kalkulátorokat, melyekkel pontosabb képet kaphat az aktuális kölcsönökről.

Minősített Fogyasztóbarát Ingatlanhitel, várhatunk-e tőle változást?

Az elemzők szerint amennyiben lesz verseny a hitelpiacon, akkor az abból fog állni, hogy melyik bank lesz az elsők között, aki már rendelkezik a Magyar Nemezeti Bank MFL (Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel) minősítésével.

Ingatlan hitel - a legfontosabb tudnivalók

Ingatlan hiteleknek vagy lakáshiteleknek tekintjük azokat a konstrukciókat, melyeket magánszemélyeknek lakásvásárlásra vagy építésre biztosítanak a pénzintézetek. A legtöbb lakáshitelre elmondható, hogy általában középtávú lejáratú, illetve jövedelemfüggő. A bankok a hitelbírálat során felmérik a magánszemély hitelképességét, illetve a hitelkockázatot, valamint kérnek biztosítékot is, mely adótárs vagy kezes formájában szokott megvalósulni.