ingatlanhitel témájú cikkek:

Olvassa el az ingatlanhitellel kapcsolatos cikkeinket!

Lesz-e árcsökkenés a lakáspiacon?

Egyre több hang hallatszik a különböző fórumokon, amelyek szerint a lakásárak csökkenése megindult, és a közeljövőben akár egy komolyabb recesszió is bekövetkezhet az ingatlanpiacon. Bár ezen kijelentések igazságtartalmát, és főleg a jövőre vetített jóslatok helytállóságát nehéz megítélni, mégis van több olyan tényező, amely által valamennyire már most ráláthatunk a lakáspiaci folyamatok alakulására. Mind a befektetőket, mind a tulajdonosokat és az első lakásukra vágyókat érdekli ugyanis, hogy mire számíthatnak a jövőben.

Lakásvásárlás járulékos költségei: ezekkel is számolj!

A lakásvásárlás a karrier és a kapcsolatok mellett sokunk életének egyik legmeghatározóbb pontja. Az otthonban töltjük életünk egyharmadát, itt tervezünk családot, itt dolgozunk, vagy innen járunk be a munkahelyre, és otthonunk környékén éljük szociális életünk nagy részét. Saját tulajdonú ingatlan szerzése - főként hazánkban - tehát nagyon meghatározó cél lehet mind a családból kirepülő fiatalok, mind a már családot alapított párok esetében. Mivel viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, hogy önerőből megoldják ezt a kérdést, így a lakáshitelek utáni igény tartósan magas.

Bejelentették: kedvezményes hitel jár a családoknak felújításra!

Mint ahogy az várható volt, a járványügyi helyzet megoldása még várat magára, a korlátozó intézkedések elhúzódni látszanak. Ebből az okból is kifolyólag a kormány december 19.-én újabb, kedvező intézkedéseket jelentett be, melyek többek között az ingatlanjaikat felújítani kívánó családok részére nyújt segítséget.

Lakásfelújítás eladás előtt: megéri?

Örök téma a lakáspiacon, hogy megéri-e felújítani az eladásra szánt ingatlant, illetve, ha igen, akkor milyen mértékben valósítsuk meg azt. Ezzel együtt a vásárlók oldalán felmerülő kérdés, hogy kifizetődő e felújított lakást vásárolni, vagy jobban járunk, ha olcsóbb vásárlás mellett magunk újítjuk fel álmaink otthonát. S bár az igények a költözhető állapottól a designer kivitelezésig széles skálán mozognak,  saját pénztárcánk érdekében is érdemes jól megfontolni, milyen döntést hozunk.