jelzáloghitel témájú cikkek:

Olvassa el a jelzáloghitellel kapcsolatos cikkeinket!

Személyi kölcsön ingatlanfedezettel: miért jó, és mit fogadnak el a bankok

Jelzálog alapú hitelre sok esetben szükség lehet, mivel azok olcsóbbak a fedezet nélküli személyi kölcsönnél, és magasabb összeg is elérhető általuk. A folyósításhoz viszont elengedhetetlen egy megfelelő fedezet, viszont sokan nem feltétlenül a saját lakásukat szeretnék elzálogosítani, már ha egyáltalán rendelkeznek ilyennel. Szerencsére hitelfedezetként nem csak lakóingatlant fogadnak el a bankok, így azoknak is lehetősége nyílik kedvezőbb hitel igénylésére, akik kisebb értékű, de egyébként megfelelő fedezettel rendelkeznek. 

 

Jelzáloghitel: mit kell tudni róla?

Talán sokaknak egyértelmű a jelzálogjog jelentése, mégis érdemes néhány szót ejteni róla. Jelzálog esetén  a kölcsön visszafizetésének van biztosítéka, azaz egy olyan tárgy, vagy jog, amelyet az adós fizetésképtelensége esetén a hitelező könnyen pénzzé tehet, így biztosítva, hogy hozzájuthasson a kihelyezett pénzhez. 

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei

Egy nagyobb álom eléréséhez nagyobb befektetésre van szükség, amihez általában nem elég a havi jövedelemből megspórolt összeg. Ilyenkor jönnek képbe a jelzáloghitelek, hiszen általában ezek azok a hitelkonstrukciók, amelyek a nagyobb célok eléréséhez szükséges kölcsönt képesek fedezni. Ennek a legtipikusabb esete a lakásvásárlás, de milyen lehetősége van annak, aki más komponensű, és mégis nagyobb terv eléréséhez igényelne kölcsönösszeget?

Amit a jelzáloghitelről tudni kell

Ha kedvező feltételű, olcsó hitelre van szükségünk, akkor érdemes ebben a jelzáloghitel mellett dönteni! Mutatjuk miért!