Pénzügy témájú cikkek:

Olvassa el a pénzügyekkel kapcsolatos cikkeinket!

Mitől függ a forint értéke?

A korábbi erősödés ellenére mai napon ismét a 360 forintos lélektani határ közelében zárt az euró árfolyama, és egyelőre nem sok jelét láthatjuk a forint erősödésének. A nemzeti valuta gyenge pozíciója ráadásul kezd megszokottá válni, így már a forint tartós elértéktelenedésének  kérdése is felmerül. A gyenge árfolyam hatására természetesen a fogyasztási cikkek drágábbak lesznek, vannak, akik viszont jól járnak az adott helyzetben. A következő sorokban megvizsgáljuk, mitől függ a forint árfolyama, és ez milyen hatással van a gazdasági szereplőkre.

Így alakult a hitelfelvétel 2020-ban

Bár az év vége felé újból növekvő pályára állt a hitelfelvétel, a komolyabb tavaszi visszaesés miatt a legtöbb területen még nem igénylünk annyi hitelt, mint bő egy évvel ezelőtt. Az új igénylésű lakossági hitelek stagnáló tendenciát mutatnak, míg a vállalati hitelezésben komoly növekedést eredményezett a kedvező feltételeket nyújtó Növekedési Hitelprogram.

Biztosítás: erre figyelj választáskor

A biztosítások piaca az egyik legszerteágazóbb pénzügyi terület. A terméktípusok sokfélesége, és az azokon belüli széles kínálat miatt nem egyszerű feladat megtalálni a számunkra legmegfelelőbb megoldást. Főleg, ha figyelembe vesszük azt a rengeteg szerződési feltételt, ami egy-egy adott biztosítási termékhez tartozik. A biztosítások ugyanis nem feltétlenül abban az esetben kártalanítanak, amelyben mi gondoljuk, így ha bármilyen biztosítást szeretnénk kötni, nem csak az általános termékismertetőt kell átnézni, hanem a részletes szerződési feltételeket is.

Vállalkozás indítása hitelből

A mai felpörgetett gazdaságban egyre többünknek van elege abból, hogy a folyamatos hajtás mellett megszerzett alkalmazotti jövedelemből éppen meg tudnak élni, vagy a jónak tűnő jövedelemnek hatalmas ára van idő, stressz és családi élet tekintetében. Akár emiatt, akár azért, mert egyszerűen szeretnénk megvalósítani saját álmunk, életcélunk, dönthetünk úgy, hogy saját lábon kezdünk új életet. Bár vállalkozni nem feltétlenül könnyű, és rengeteg buktatója van, mégis minden bizonnyal sokaknak kitörési pont lehet egy ilyen irányú nyitás, ami rengeteg előnnyel járhat személyes életünkre és a gazdaságra nézve is.