Találatok lakásfelújítás címkére:

Emelkednek az építőanyagárak és a kamatok

Egyre drágább lesz az építkezés, és a lakásfelújítás. A drasztikusan emelkedő anyagárak mellett a munkabér költsége is emelkedik. Mindezt pedig tetézni fogja júniustól a jegybanki alapkamat emelés, ami miatt a hitelekhez is drágábban juthatunk. Továbbá, ha az inflációs folyamatokat nem sikerül kordában tartani, az alapkamat folyamatosan kúszhat fel a jelenlegi 0,6 %-ról jövőre akár 2,25 %-ig is. Ez természetesen ki fog hatni a lakosság által igényelt személyi hitelezésre is.

Lakásfelújítás eladás előtt: megéri?

Örök téma a lakáspiacon, hogy megéri-e felújítani az eladásra szánt ingatlant, illetve, ha igen, akkor milyen mértékben valósítsuk meg azt. Ezzel együtt a vásárlók oldalán felmerülő kérdés, hogy kifizetődő e felújított lakást vásárolni, vagy jobban járunk, ha olcsóbb vásárlás mellett magunk újítjuk fel álmaink otthonát. S bár az igények a költözhető állapottól a designer kivitelezésig széles skálán mozognak,  saját pénztárcánk érdekében is érdemes jól megfontolni, milyen döntést hozunk. 

Otthonfelújítási program: újabb fejezet a családok támogatásában

2021-től új fejezet nyílik a családok otthonteremtésének történelmében. Az 5 pontból álló program immáron nem csak a lakásvásárlást, és bővítést támogatja, hanem új elemként megjelenik a már meglévő ingatlan felújításának támogatása, amely igen nagy segítség azoknak a családoknak, akik már meglévő, de rossz állapotú ingatlanukat szeretnék felújítani. Nézzük, miben segíthetnek az Otthonteremtési program elemei: