Találatok törlesztés címkére:

Lakáshitel vagy albérlet?

Közel a tanévkezdés, megindul a harc az albérletekért. Ilyenkor, augusztus elején már nagyon nehéz olcsó, de megfelelő albérletet találni. Az albérlet sokaknak rövid távon talán jó megoldás, viszont érdemes megnézni, hogy az albérletre fordított összegből tudunk-e lakást venni.

Annuitásos hitel: minden, amit tudni érdemes róla

Amikor hitelt veszünk fel, a döntési folyamat egyik legfontosabb tényezője a törlesztőrészlet mértéke, amely akár éveken keresztül terhelheti a költségvetésünket. A bankok elsősorban annuitásos törlesztési lehetőséggel kínálják a hiteleiket, mely röviden annyit tesz, hogy a kölcsön futamideje alatt azonos összegű törlesztőrészlettel kell számolnunk. Azonban fontos tudni, hogy mi a különbség a lineáris és az annuitásos törlesztési lehetőség között, hogy helyesen tudjunk mérlegelni. Cikkünkben összefoglaltunk mindent, amire szüksége lehet a döntési folyamat során.

Mindent a hiteltörlesztési biztosításokról

Különösen a hosszabb lejáratú hitelek esetében sajnos előfordulhat olyan élethelyzet, amikor az adós rövidebb vagy netán hosszabb ideig nem tudja a szerződésnek megfelelően törleszteni az általa vállalt hitelösszeget. A hosszabb idejű fizetés elmaradás akár a hitelintézet szerződés bontásához is vezethet, és amennyiben jelzálogfedezetű hitelről van szó, úgy könnyen a fedezetként szolgáló ingatlan elvesztése is bekövetkezhet.