Az ingatlan hitel kalkulátor egy interneten keresztül elérhető kis program, mely rengeteg weboldalon megtalálható már, mely úgy működik, hogy az online felülettel kapcsolatban lévő pénzintézetek elküldik a weblap üzemeltetőinek az aktuális hitelkonstrukcióikat, melyeket a programozók felvisznek az adatbázisukba.

 

Így amikor Ön használ egy ingatlan hitel kalkulátort, a program a megadott adatok alapján azoknak a pénzintézeteknek a szolgáltatásait fogja kidobni találatnak, amelyeket adatait feltöltöttek az adatbázisba. Természetesen ez a legtöbb esetben automatikusan működik, de van lehetőség manuálisan is módosítani az aktuális kölcsönök konstrukcióin, személyesen a pénzintézetben.

 

Emiatt lehet az, hogy amikor megadja az ingatlan hitel kalkulátorban a felvenni kívánt összeg értékét, a futamidő hosszát és az átlagos havi jövedelmét, a rendszer ki tudja listázni Önnek a megadott adatok alapján a különféle bankok legfrissebb ajánlatait.

 

Így egy táblázat segítségével egy helyen látja a legtöbb pénzintézet ingatlan hiteleit, emiatt sokkal könnyebb döntést hozni, hogy melyik pénzintézethez éri meg a legjobban fordulni egy ingatlan hitel felvétele miatt.

 

A program kilistázza Önnek a felvenni kívánt összegnek a várható havi törlesztőit, az esetleges adminisztrációs költségeket, vagy azt is akár, hogy szükséges-e külön bankszámlát nyitni vagy sem. Mindezek mellett most már a legtöbb bank szívesen megjelenítteti ezekben a találatokban az extra kedvezményeket, vagy egyéb kényelmi szolgáltatásokat, hogy még könnyebb legyen a kiválasztási folyamat.

 

Javasoljuk emiatt, hogy mindenképp próbálja ki az ingatlan hitel kalkulátorokat, hiszen ezekkel sokkal könnyebb lesz eligazodni a rengeteg féle hitel konstrukció között.