A tévés vagy internetes reklámokból nem feltétlenül lehet igazán alaposan tájékozódni az aktuális ingatlan hitelekről, így mielőtt bármilyen hosszadalmasabb hiteligénylésbe kezdene, nézze meg az online található ingatlan hitel kalkulátorokat, melyekkel pontosabb képet kaphat az aktuális kölcsönökről.

Mi az ingatlan hitel kalkulátor?

Az ingatlan hitel kalkulátor egy interneten keresztül elérhető kis program, mely rengeteg weboldalon megtalálható már, mely úgy működik, hogy az online felülettel kapcsolatban lévő pénzintézetek elküldik a weblap üzemeltetőinek az aktuális hitelkonstrukcióikat, melyeket a programozók felvisznek az adatbázisukba.

Így amikor Ön használ egy ingatlan hitel kalkulátort, a program a megadott adatok alapján azoknak a pénzintézeteknek a szolgáltatásait fogja kidobni találatnak, amelyeket adatait feltöltöttek az adatbázisba. Természetesen ez a legtöbb esetben automatikusan működik, de van lehetőség manuálisan is módosítani az aktuális kölcsönök konstrukcióin, személyesen a pénzintézetben.

Emiatt lehet az, hogy amikor megadja az ingatlan hitel kalkulátorban a felvenni kívánt összeg értékét, a futamidő hosszát és az átlagos havi jövedelmét, a rendszer ki tudja listázni Önnek a megadott adatok alapján a különféle bankok legfrissebb ajánlatait.

Így egy táblázat segítségével egy helyen látja a legtöbb pénzintézet ingatlan hiteleit, emiatt sokkal könnyebb döntést hozni, hogy melyik pénzintézethez éri meg a legjobban fordulni egy ingatlan hitel felvétele miatt.

A program kilistázza Önnek a felvenni kívánt összegnek a várható havi törlesztőit, az esetleges adminisztrációs költségeket, vagy azt is akár, hogy szükséges-e külön bankszámlát nyitni vagy sem. Mindezek mellett most már a legtöbb bank szívesen megjelenítteti ezekben a találatokban az extra kedvezményeket, vagy egyéb kényelmi szolgáltatásokat, hogy még könnyebb legyen a kiválasztási folyamat.

Javasoljuk emiatt, hogy mindenképp próbálja ki az ingatlan hitel kalkulátorokat, hiszen ezekkel sokkal könnyebb lesz eligazodni a rengeteg féle hitel konstrukció között.