Most már nemcsak a havi törlesztőrészletet tudjuk kiszámolni, hanem egyéb információkhoz is hozzájuthatunk igen gyorsan egy kölcsön kalkulátor segítségével, hiszen a legtöbb bank folyamatosan harcol az ügyfeleiért, emiatt fontos számukra, hogy a kedvezmények, vagy az ingyenes szolgáltatások is megjelenjenek az ilyen listákon.

 

Így olyan információkat is meg tudunk nézni egy ilyen egyszerű kölcsön kalkulátor segítségével, mint például a hitelbírálat várható hosszát, hogy szükséges-e a banknak utalni a havi fizetésünket, garanciát adnak-e a fix törlesztőrészletekre, vagy van e lehetőség az ingyenes előtörlesztésre is.

 

A legtöbb ilyen interneten elérhető oldal fel szokta tüntetni, hogy mely pénzintézetekkel van kapcsolatban, amelyektől bekéri a friss adatokat, melyeket meg tud jeleníteni a felhasználóinak. Így érdemes olyan kölcsön kalkulátort nézni, mely sok bankkal van kapcsolatban, így sokféle lehetőség közül lehet válogatni.

 

A kölcsön kalkulátor azért is igen praktikus program, mert ezzel könnyedén lehet előre tervezni a családi kasszában, mivel a havi törlesztőrészleteket mindig mutatja az eredmények között, így nem éri váratlan élmény amikor meglátja az első törlesztendő részlet összegét.

 

Amennyiben nem szeretné, ha negatív meglepetésben lenne része egy hitelfelvételt követően a havi törlesztők és az extra költségek miatt, használjon Ön is kölcsön kalkulátort hitel igénylés előtt, hogy felelősségteljesen tudjon az anyagiakkal kapcsolatban döntéseket hozni.