Találatok CSOK címkére:

Falusi CSOK: lakás kevesebb, mint havi 20.000 forintból?

A lakhatást biztosító megoldások sok család mindennapjainak meghatározó kérdései. Jelenleg egyre több családtámogatási intézkedés áll rendelkezésre. Ezek között nem feltétlenül egyszerű az eligazodás, miközben a családok szeretnék megtalálni a számukra legmegfelelőbb megoldást. Sokaknak nincs lehetőségük új lakást venni még állami támogatással sem- Cikkünkben az elsősorban számukra megalkotott “falusi” CSOK felvételének lehetőségeit, előnyeit vizsgáljuk.

Otthonfelújítási program: újabb fejezet a családok támogatásában

2021-től új fejezet nyílik a családok otthonteremtésének történelmében. Az 5 pontból álló program immáron nem csak a lakásvásárlást, és bővítést támogatja, hanem új elemként megjelenik a már meglévő ingatlan felújításának támogatása, amely igen nagy segítség azoknak a családoknak, akik már meglévő, de rossz állapotú ingatlanukat szeretnék felújítani. Nézzük, miben segíthetnek az Otthonteremtési program elemei:

Minden, amit az önerő igazolásról tudnia kell

Ha hitelt szeretne felvenni, akkor sokféle opció közül választhat. Bár nem minden hitelkonstrukcióhoz kell önerővel rendelkeznie, de sok esetben a bankok csak akkor folyósítják a kívánt pénzösszeget, ha a hitelfelvevők hozzáteszik a minimálisan elvárt önrészt. Amennyiben nem rendelkezik a szükséges forrással, akkor meghiúsulhat a hitelfelvétel, és eleshet az előnyös lehetőségektől, például egy kedvező kamatozású lakáshiteltől.

A neten is igényelhető az energiahatékonysági hitel

A nulla százalékos konstrukció feltételei megváltoztak az idén. A Magyar Fejlesztési Bank a kölcsön biztosítékaként már olyan ingatlanokat is elfogad, amelyekre a tulajdonosok CSOK-ot vettek fel.