Találatok hitel címkére:

Annuitásos hitel: minden, amit tudni érdemes róla

Amikor hitelt veszünk fel, a döntési folyamat egyik legfontosabb tényezője a törlesztőrészlet mértéke, amely akár éveken keresztül terhelheti a költségvetésünket. A bankok elsősorban annuitásos törlesztési lehetőséggel kínálják a hiteleiket, mely röviden annyit tesz, hogy a kölcsön futamideje alatt azonos összegű törlesztőrészlettel kell számolnunk. Azonban fontos tudni, hogy mi a különbség a lineáris és az annuitásos törlesztési lehetőség között, hogy helyesen tudjunk mérlegelni. Cikkünkben összefoglaltunk mindent, amire szüksége lehet a döntési folyamat során.

Mindent a hiteltörlesztési biztosításokról

Különösen a hosszabb lejáratú hitelek esetében sajnos előfordulhat olyan élethelyzet, amikor az adós rövidebb vagy netán hosszabb ideig nem tudja a szerződésnek megfelelően törleszteni az általa vállalt hitelösszeget. A hosszabb idejű fizetés elmaradás akár a hitelintézet szerződés bontásához is vezethet, és amennyiben jelzálogfedezetű hitelről van szó, úgy könnyen a fedezetként szolgáló ingatlan elvesztése is bekövetkezhet. 

Folyószámlahitel alapok: a legfontosabb tudnivalók

A folyószámlahitel az egyik legegyszerűbb hiteltípus, magánszemélyek esetében a bankszámlához kapcsolódik, és az engedélyezett hitel keretéig úgy használható, mintha fedezet lenne a számlán. Elvásárolható bankkártyával, levehető készpénzben, és a beérkező jóváírásokból származó összegek automatikusan feltöltik az elhasznált egyenleget.

Hitelkártya összehasonlító: így válassza ki a megfelelő kártyát!

Míg bankkártyával kizárólag a számláján meglévő pénzt költheti el (például ahova a fizetése érkezik), addig a hitelkártyával egy fiktív számláról, fedezet nélkül használhatja a bank pénzét, egy meghatározott hitelkereten belül. Egészen addig, amíg a bank által meghatározott időpontig visszafizeti a pénzt, ingyen kölcsönnel gazdálkodik.