Találatok hitelfelvétel címkére:

Praktikus tanácsok hosszú futamidejű személyi kölcsönökhöz

A hitelajánlatok böngészésekor a hosszabb futamidő mindig vonzó feltételeket jelent a kölcsön felvevői számára, mivel a hosszabb törlesztési idővel mérsékelni lehet a havi törlesztőrészleteket. Ugyanakkor a hosszú futamidő sem csodaszer, sőt, nem figyelmen kívül hagyható hátrányai is vannak. Hosszabb időn keresztül kell lemondani a jövedelem egy részéről a törlesztés miatt, összességében több pénzt kell visszafizetni, mivel a kamatok összege magasabb lesz, illetve változó kamatozás esetén nagyobb kockázattal kell számolni a törlesztőrészlet változását (emelkedését) illetően.

Vajon kaphatok hitelt? Hogyan dől ez el?

Van egy folyamat, amin mindenkinek át kell esnie, aki hitelt szeretne felvenni. Az egész ott kezdődik, hogy megfogalmazódik az igény egy új lakásra, autóra, vagy egyéb nagy értékű ingóságra, de nincs elegendő saját tőkénk - vagyis hitel kell. Majd ott végződik, hogy megkapjuk a kért összeget, és megvehetjük az új lakást, autót...stb. (Vagy talán még inkább ott, hogy befizettük az utolsó törlesztőrészletet.)

Személyi hitelt csak okosan!

Magyarországon napjainkban egyre nagyobb igény van a kölcsönök felvételére. A többség lakáshitelekhez folyamodik, vagy új autót vásárolnak. A különböző célra igényelt hitelek kamatai eltérőek, többnyire kb. 15 % körüliek. Ám amennyiben az ügyfél jól utána jár, akkor sikerülhet kedvezőbb ajánlatot találni. 

Így találjuk meg a számunkra legjobb hitel konstrukciót

Szerencsére egyre több pénzintézet nyújt lehetőséget online felületen történő személyi hitel ügyintézésre, hogy azok is könnyedén tájékozódjanak a pénz világában, akik laikusnak számítanak a témában és nem szeretnének minden alkalommal bemenni a pénzintézetbe, ha felmerül bennük egy kérdés.