Magyarországon napjainkban egyre nagyobb igény van a kölcsönök felvételére. A többség lakáshitelekhez folyamodik, vagy új autót vásárolnak. A különböző célra igényelt hitelek kamatai eltérőek, többnyire kb. 15 % körüliek. Ám amennyiben az ügyfél jól utána jár, akkor sikerülhet kedvezőbb ajánlatot találni. 

A magyar állampolgárok 2017 első negyedévén túl már több mind harminc milliárd Forint hitelt igényeltek, mely a 2016-os évhez képest 50 %-os emelkedést mutat.

A személyi hitelek sokba kerülnek, ám egyik legnagyobb előnyük, hogy hamar hozzájuk lehet jutni.

Személyi hitelek előnyei

A pénzt már néhány nap alatt folyósíthatják részünkre, és arra költhetjük, amire szeretnénk. Általában egy millió forint körül van az átlagosan igényelt hitelösszeg, öt éves futamidőre igénylik, és kb. 20.000-30.000 Ft nagyságrendű szokott lenni a törlesztő.

A személyi hitel másik nagy előnye a gyorsaság és az egyszerű igényelhetőség mellett a rugalmasság.

A kamatok folyamatosan mérséklődnek

Napjainkban már létezik olyan 12 hónapos kamatozású hitel, mely 7 % alatt van. Pár évvel ezelőtt ez a százalék még 15 volt, korábban, pedig csak 30%-kos kamatokkal volt lehetséges személyi hitelekhez jutni.

Legyünk átgondoltak!

Manapság sokkal összeszedettebbek az emberek, jóval kisebb azok száma, aki értelmetlen termékek/szolgáltatások miatt adósságokat halmoznak fel. Ebben nagy szerepük van a hitelintézeteknek is, hiszen másképpen értesítik a lakosságot, és máshogyan összpontosítanak a személyi hitelekkel kapcsolatban. Napjainkban a hitelintézetek legkedveltebb célközönsége a 25-40 év közötti lakosság. Kétmilliós hitel igénylésig a szakemberek a személyi kölcsönt szokták javasolni. A hitelek nagy részénél meghatározott a törlesztő részlet a futamidő ideje alatt.

A körültekintés fontossága

Mielőtt hitelt igényelnénk, elengedhetetlenül fontos, hogy több pénzintézet ajánlatát is vegyük górcső alá az online térben. Ezzel rengeteget spórolhatunk mind idő, mint pénz szempontjából. Annak tekintetében, hogy mire esik a voksunk két fontos tényezőt kell mérlegelnünk.

Az egyik az a havi bérünk nagysága:

Alapvetően két eset lehetséges hitel igénylésekor. Az egyik az, hogy 250.000,- Ft alatt van a hiteligénylő jövedelme, a másik az, amikor 250.000,- Ft felett van. Mindkét esetben megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb ajánlattal rendelkező pénzintézet.

A másik pedig az, hogy nyitottak vagyunk -e arra, hogy bankot váltsunk a jövedelmünk utalása kapcsán.

Próbálja ki személyi kölcsön kalkulátorunkat!