Találatok lakásvásárlás címkére:

Lakáshitel vagy albérlet?

Közel a tanévkezdés, megindul a harc az albérletekért. Ilyenkor, augusztus elején már nagyon nehéz olcsó, de megfelelő albérletet találni. Az albérlet sokaknak rövid távon talán jó megoldás, viszont érdemes megnézni, hogy az albérletre fordított összegből tudunk-e lakást venni.

Airbnb lakáshitelből? Megéri?

Ebben a cikkünkben annak járunk utána, hogy a szálláshely keresők és szálláshely kínálok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Airbnb szolgáltatása milyen befektetési lehetőséget rejt magában, ha még nincs meg a saját tulajdonú ingatlanunk amit kiadással hasznosíthatunk, viszont némi hitellel kiegészítve mégis belevágnánk. Fontos megemlítenünk, hogy cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak és nem is annak szánjuk. Mindössze néhány nézőpontra kívánjuk felhívni a figyelmet, amelynek átgondolása szerintünk mindenképpen szükséges ha ilyen tevékenységben gondolkodunk.

Minden, amit az önerő igazolásról tudnia kell

Ha hitelt szeretne felvenni, akkor sokféle opció közül választhat. Bár nem minden hitelkonstrukcióhoz kell önerővel rendelkeznie, de sok esetben a bankok csak akkor folyósítják a kívánt pénzösszeget, ha a hitelfelvevők hozzáteszik a minimálisan elvárt önrészt. Amennyiben nem rendelkezik a szükséges forrással, akkor meghiúsulhat a hitelfelvétel, és eleshet az előnyös lehetőségektől, például egy kedvező kamatozású lakáshiteltől.

A lakásvásárlási hitel legfontosabb tudnivalói

A megvalósításra váró célok és igények személyenként és családonként változhatnak, ezért számtalan banki kölcsönlehetőségre lehet szert tenni. A kijelölt tervek meghatározzák a hitelkonstrukció típusát, majd ezt követően mindenkinek saját maga kell megtalálnia a számára legmegfelelőbb és személyre szabottabb lehetőséget.