Találatok személyi hitel címkére:

Ezek a legjobb kölcsönök nyáron

Éles a verseny a bankok között mind a személyi kölcsönök, mind a lakáshitelek piacán. A legjobb ajánlatokat nem könnyű megtalálni, mivel az függ az igényelt összegtől, a futamidőtől, de leginkább az jövedelmünktől. Most segítünk megtalálni, melyik a személyre szabottan legkedvezőbb lehetőség, ha kölcsönt szeretnénk felvenni.
Mivel az alapkamat emelése drágábbá tette a hitelek jó részét, így érdemes felfrissíteni információink arról, hogy milyen kondíciók mellett igényelhetünk hitelt. Cikkünkben most megvizsgáljuk, hogy adott jövedelmi szintek mellett melyik bank ajánlata a legjobb.

 

Áruhitel vagy személyi kölcsön? Melyiket válasszuk?

Bizonyára sokan jártunk már úgy, hogy egy komolyabb műszaki cikk elromlott a lakásban, új bútort kellett venni, vagy egyszerűen megtetszett egy drágább termék, amire azonban vagy nem volt éppen anyagi keretünk, vagy csak nem akartunk azonnal egy nagyobb összeget elkölteni. Ilyen helyzetben több lehetőségünk is van: legtöbbször vagy áruhitelből vásárolunk, vagy szabadon felhasználható személyi kölcsönből finanszírozzuk költségeinket. Hogy mely esetben milyen lehetőségeink vannak, illetve mi a legjobb megoldás, ezt vizsgáltuk most.

Jövőre érkeznek a fogyasztóbarát személyi hitelek

Új minősítést vezet be 2021-től a személyi hitelek piacán az MNB. A “Minősített fogyasztóbarát személyi hitelek” célja, hogy minél egyszerűbben, könnyen, átláthatóan juthassunk személyi hitelekhez. A rendszer 2017 óta működik a lakáshitel piacon, később a minősítést otthonbiztosításokra is bevezették. Az intézkedéssel az MNB célja a bankrendszeri verseny erősítése, ezen keresztül pedig egy ügyfélbarát rendszer kiépítése, melyben az ügyfelek széles köre által könnyen érthető, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető hitelek kerülnek forgalomba. Így jövő évtől még olcsóbban és könnyebben juthatunk személyi hitelhez

Körbeutazná a világot? Hitelből is megteheti!

A világkörüli utazást a legtöbb ember a milliomosok luxusának tekinti. Ez néhány évtizede még biztosan így is volt, de mára a közlekedés fejlődésének és a távoli országok javuló turisztikai infrastruktúrájának köszönhetően már szinte akárki körbeutazhatja a világot. Persze ez ma sem olcsó dolog, de az útvonal és az úticélok ügyes megválasztásával, néhány apróbb kompromisszummal a helyszíneken és a luxuskörülményekről való lemondással egy átlagos ember is megvalósíthatja az álmát, hogy eljusson a Föld összes kontinensére egy világkörüli út során.