Szerencsére a mai technológiáknak köszönhetően megjelentek a különféle pénzintézetek és egyéb szolgáltatók weboldalain a jelzáloghitel kalkulátorok. Mi a közös bennük? Gyorsaság, kényelem, felhasználóbarát felület. Ma már asztali számítógépen, tableten, vagy okostelefonon is egyszerűen kiszámíthatjuk, hogy mekkora összegű hitelt igényelhetünk.

Tart a személyes adatainak megadásától?

Az online hitelkalkulációhoz nem kell személyes adatokat megadni!

Az online elérhető jelzáloghitel kalkulátorok használata során csak olyan adatokra van szükség, amelyek a hiteligénylési eljárással hozhatóak összefüggésbe, nem pedig a mi személyünkkel.

Hogy működnek a jelzáloghitel kalkulátorok?

A legtöbb jelzáloghitel kalkulátorban találhatóak kitöltendő mezők, melyekbe be kell írnunk adatokat, vagy bepipálhatunk bizonyos opciókat. Például:

● hitel összegét

● a futamidőt

● az ingatlan piaci értékét

● havi jövedelem értékét

● kamatperiódus hosszát

● vagy bankkártya használattal kapcsolatos információkat - kedvezményeket adnak egyes bankok bizonyos opciók bejelölése esetén.

Miután minden adatot beállítottunk a jelzáloghitel kalkulátorban, megnyomjuk a keresés elindítása gombot, és látjuk is a találati listát.

A kalkulátor felsorolja azokat a bankokat, vagy bankon belüli lehetőségeket, melyek rendelkeznek a megadott beállításoknak megfelelő jelzáloghitel konstrukciókkal. Ezek egymás alatt röviden megjelenítik a fontosabb adatokat, de természetesen van lehetőség több részletet is megtudni róluk, ilyenkor csak rájuk kell kattintani, és rögtön részletesebb tájékoztatást kapunk. Amennyiben érdekel minket a lehetőség, egyes jelzáloghitel kalkulátorok opciót is nyújtanak arra, hogy kapcsolatba lépjünk a hirdető pénzintézettel.

A jelzáloghitel kalkulátorok tehát nagyon hasznosak, mert megnézhetjük velük, hogy mire számíthatunk egy hitel felvétele után, hogyan tervezzük meg jövőnket. Használjuk őket bátran, hogy felelősségteljes döntéseket tudjunk hozni!