Pénzügy témájú cikkek:

Olvassa el a pénzügyekkel kapcsolatos cikkeinket!

2021: olcsó hitelek, növekvő támogatások

Új év, új várakozások: 2020 után csak egy jobb, 2021.-es év jöhet! így indulunk sokan az új esztendőnek, abban a reményben, hogy az élet nem áll meg. Míg az előző év legtöbbünk számára a hirtelen lemondások, megszorítások, várakozás éve volt, addig természetes vágyunk, hogy ez a folyamat most megváltozzon, és újra a változások, a megújulás, a fejlődés váljon mindennapjaink részévé.

Karácsonyi pénzügyek I.

A Karácsony közeledtével az ajándékok beszerzését is elkezdjük ebben az időszakban. Sajnos azonban, a járványhelyzet miatt kialakult állapot meglehetősen átalakítja ez évben a vásárlási szokásokat. Nem csak azzal kell megküzdenünk sok esetben, hogy miből finanszírozzuk az ajándékokat, vagy bármilyen más jellegű szükségletünket, de maguknak, az árucikkeknek beszerzése is döcögősebbé válhat a hagyományosan megszokottnál. Kijárási korlátozások, házi karantén, rövidített nyitvatartási idő és akár logisztikai nehézség is közbeszólhat, miközben a vásárlásokat tervezzük.

Vagyonszerzési illeték, 5 dolog amit tudnod kell!

Az életben sokszor adódik olyan helyzet, hogy komolyabb értékű ingó, vagy ingatlan vagyon cserél gazdát. Amennyiben egy hozzátartozónk elhalálozása esetén vagyontárgyainak (lakás, autó, készpénz) tulajdonjoga ránk ruházódik, vagy pl. gépjárművet vásárolunk, illetve bármilyen vagyonértékű jogot szerzünk, ezek után alapvetően illetéket kell fizetnünk, de ha mentesülünk is az illeték alól, a járulékos költségek (közjegyző, ügyvéd, földhivatal, stb.) szintén komoly anyagi érvágást jelenthetnek. Érdemes tudni, hogy ilyenkor akár nagyon komoly összegeket is be kell fizetnünk az államkasszába. Ez az összeg komolyabb érték (pl. ingatlan esetében) akár több millió forint is lehet, ezért fontos számunkra, hogy időben tervezzük meg, milyen forrásból tudjuk finanszírozni az illetéket.

 

 

 

 

 

Biztosítások amelyek segítségünkre lehetnek egy hitel törlesztése során

Az utóbbi hónapokban bizonyára sokakban megfordult a gondolat, illetve többen megtapasztalták, hogy egy-egy nem várt gazdasági esemény, vagy hirtelen bekövetkező élethelyzet-változás milyen komoly nehézségeket tud okozni a háztartásban. S bár az árfolyam-ingadozásból adódó kockázat a jelenlegi - kedvező feltételekkel felvehető - fix kamatozású forint alapú hitelek esetén nem jelent veszélyt, egy hosszú távú hitelfelvétel esetén bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nem tudjuk fizetni tovább a hitelünket.