Miért lehet ez?

 

Gondoljunk csak vissza hány olyan adós volt és van is még mindig Magyarországon, akik nem tudták vagy tudják még mindig fizetni a felvett kölcsöneiket. Az online és offline sajtó is sok esetről írt részletesen ezzel kapcsolatban. Mindenki erről beszélt.

 

Sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ezeknek a hiteleknek a többsége olyan konstrukciókon alapult, melyet az ügyfél vagy nem olvasott el alaposan, vagy nem kapott szakszerű tanácsadást a szerződés aláírása előtt. Itt lehet vitatkozni, hogy ki a felelős, itt nem ezt szeretnénk részletezni. Az viszont biztos, hogy a lakosság nagy része már fél a hitelektől.

 

Eljött a személyi hitelek aranykora

 

Arról viszont keveset beszélnek a sajtóban, hogy a személyi kölcsönök egyre népszerűbbek a lakosság körében a mára már kedvező konstrukciók miatt. Ki lehet választani, hogy fix vagy változó kamattal szeretnénk-e belevágni az adósság törlesztésbe, milyen futamidőre szeretnénk az összeget felvenni, illetve milyen kezességet vállalunk ezért cserébe.

 

Személyi hitelek jól jöhetnek tervezett vagy nem betervezett események lebonyolításában, legyen az egy esküvő, egy konyha felújítás, vagy akár egy nyaralás a családdal. A személyi hitelekre nem feltétlenül kell rosszként tekinteni, inkább mint a jövőnkbe való befektetésként, hisz amire költeni fogjuk a felvett összeget, jelentősen javítani fogja életszínvonalunkat valamilyen módon.

Kérdezzen bátran

Előfordulhat, hogy nehézkesnek tartjuk a személyi hitel ügyintézést, de szerencsére ebben az esetben is rengeteg lehetőségünk van segítséget kérni. Megtehetjük ezt online, telefonon, levélben, vagy akár személyesen is.

 

Fontos, hogy soha ne írjunk alá semmilyen szerződést addig, amíg tökéletesen tisztában nem vagyunk minden eshetőséggel, mely egy személyi kölcsön visszafizetési időszak alatt előfordulhat. Kérdezzünk bátran pénzintézetünktől!

 

Használjon hitelkalkulátort

A hitelkalkulátorok segítenek összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait A hitelfelvétel előtt mindenképpen érdemes ilyen eszközöket használni annak érdekében, hogy a legkedvezőbb, személyre szóló ajánlatot válasszuk.