A gyorshitel a pénzintézeteknél általában személyi hitelt vagy személyi kölcsönt jelent, s mivel az ügyintézés az esetek többségében 1-4 napot szokott igénybe venni, emiatt terjedhetett el a köztudatban a gyors hitel, mint kifejezés. Természetesen a kifizetés időtartama függ például a hiteligénylő keresetén, milyen régóta áll fenn folyamatos munkaviszonya, mekkora összeget szeretne felvenni, illetve milyen hosszúságú futamidőre tudja vállalni a törlesztőrészletek fizetését.

Gyors kölcsön igénylés

Amennyiben sikerül bemutatni a megfelelő papírokat és nincs már meglévő tartozás, ami esetleg nehezítené a gyors hitel igénylését, bizonyos pénzintézeteknél már akár aznap is megtörténhet az összeg folyósítása. Ez pénzintézettől, üzletpolitikától és az aktuális piaci helyzettől is függ, emiatt mindenképp fontos alaposan tájékozódni gyors hitel felvétel előtt a különféle bankok ajánlatai közül, hiszen ott is ugyanolyan verseny van az ügyfelekért, mint bármelyik más iparágban. Nekik is érdekük, hogy az ügyfeleik elégedettek legyenek.

Tájékozódjunk megfelelően a gyors kölcsön igénylése előtt

gyors kölcsönA fent említettek miatt érdemes némi időt szánni arra, hogy megnézzük a pénzintézetek aktuális hitel konstrukcióit, mert lehet, hogy másféle hitel konstrukció jobb lehetőséget nyújtana a keletkezett probléma megoldására, mert a legtöbb pénzintézet már konkrét problémákra nyújt hitelkonstrukciókat, melyek lehet jobban megérnék, mint egy gyors hitel.

Ilyenkor lehet jó hasznát venni az online hitel kalkulátoroknak, melyek segítségével több pénzintézet gyors hitel ajánlatait is meg lehet egyszerre tekinteni, így nem kell egyesével végignézni az összes bank ajánlatát. Fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, illetve elolvassunk minden apró betűt, hiszen saját érdekünk, hogy olyan gyors hitel konstrukciót találjunk, melyhez tartani is tudjuk magunkat.