Annyiféle hitel közül lehet választani manapság, hogy ember legyen a talpán, aki képes követni a különböző ajánlatokat. Ez akkor a legszembetűnőbb, ha gyorsan kellene kölcsönhöz jutni, de nehéz eligazodni a bankok útvesztőiben. Ilyenkor nyújt nagy segítséget a hitelkalkulátor.

Az online segítség

Manapság a pénzintézetek ajánlatai szerencsére online is elérhetők, de ez még nem jelent megoldást a problémára. Itt jön képbe a hitelkalkulátor, egy online segédeszköz, amely összehasonlítja a külöböző bankok ajánlatait. Be lehet állítani a felvenni kívánt összeget, a futamidőt, melyen keresztül vissza kell fizetni a felvett pénzösszeget, illetve azt is meg lehet adni, hogy mennyi a nettó kereset.

Nem szükséges semmilyen más személyes adatot beírni a hitelkalkulátorba, emiatt biztonságosan használható arra, hogy meg lehessen nézni a különféle bankok által biztosított hitel lehetőségeket.

Személyre szabható, pontos találatok

A megadott adatok alapján a program egyetlen gombnyomásra listázza a pénzintézetek azon hitelkonstrukcióit, amelyek megfelelnek az igényeknek. Ezek az ajánlatokat pedig egyetlen oldalon összegyűjtve megtekinthető, ami lényegesen egyszerűbbé teszi a választást. A hitelkalkulátor a legalacsonyabb THM-el rendelkező kölcsön konstrukciót mutatja először, így megspórolja az időt a böngészéssel is.

Hogyan tovább?

A lista alapján érdemes a legkedvezőbbeket kiválasztani, ezekről pedig elolvasni a bővebb tájékoztatót, hogy semmiképpen ne kerülje el egy részlet sem a figyelmet. Ez a tájékoztató is elérhető a hitelkalkulátorból, mindössze rá kell kattintani a Részletek elnevezésű gombra. Ha megvan a számukra legkedvezőbb ajánlat, nincs más hátra mint elindítani az ügyintézést a kiválasztott banknál. Ezt megejthető személyesen, de manapság egyre több pénzintézet ad lehetőséget az online ügyintézésre is. Bármelyire is esik a döntés, igyekezzünk körültekintően eljárni, hiszen mindenkinek a saját érdeke, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg jövőjével kapcsolatban.