Azok számára, akiknek hirtelen szükségük van egy nagyobb összegre, mert például kár keletkezik a lakásban, vagy egy egészségügyi kezelést kell gyorsan kifizetni, a hitel remek eszköz lehet ezek finanszírozására. Ilyenkor a kölcsön gyors segítséget nyújt. Nézzük, milyen esetekben éri meg hitelhez folyamodni!

Megéri hitelt felvenni?

Többféle hiteltípus közül lehet választani: amennyiben például lakásvásárlásra kerül sor, a lakáshitel a megfelelő, ám ha hirtelen kell a pénz, akkor általában a személyi kölcsönök a legjobbak. Az utóbbiak előnye, hogy bármire felhasználhatók, és a redszeres jövedelemmel rendelkezőknek viszonylag könnyen elérhetőek.

Megérheti a személyi kölcsön olyan vészhelyzetek esetében, amikor felkészületlenül ér egy esemény, például haláleset történik és fizetni kell a temetést, esküvőt kell állni vagy egészségügyi kezelést kell hirtelen fizetni. Akkor is szóba jöhet a kölcsön, ha váratlanul kár keletkezik a lakásban vagy az autóban, amit gyorsan kell megjavíttatni.

Olyankor is jó lehet a hitel, amikor kivételes lehetőség nyílna egy autó, használati tárgyak vagy akár ingatlan megvásárlására, ám nem áll rendelkezésre elég félretett pénz, és inkább havi törlesztésben érdemes fizetni. A magas kamatozású hitelek rendezésére is jó döntés lehet a kölcsön, vagy ha például egy üzletet szeretne indítani, és ahhoz kell indulótőke.

Általánosságban olyankor javasolt ez a hitel, amikor vészhelyzetben kell a pénz, illetve amikor olyasmit szeretne venni, amely előreviszi az életét és jó befektetés lehet.

Felelősségteljes döntés

Érdemes alaposan átgondolni, hogy valóban szükséges-e a hitel, mielőtt felvenné, hiszen a kölcsön mindig nagy felelősség. Egy-egy karácsonyi ajándék, vagy utazás miatt nem feltétlen éri meg eladósodni. Pontosan ki kell számolni, mennyi pénzre is van mindenképpen szükség, hogy a valóban szűkséges összegért folyamodjon, és fontos, hogy a számára legmegfelelőbb konstrukciót válassza a megfelelő pénzintézetnél. Emellett meg kell győzödni arról, hogy megengedheti-e magának a havi törlesztőrészletet a teljes futamidő alatt.