Kihagyhatatlan lépés

Aki valaha szeretett volna már hitelt felvenni, az tudja, manapság milyen nehéz is a választás, hiszen rengeteg intézmény számos különféle ajánlatot nyújt, és sokszor nehéz eldönteni, pontosan mik is a fontosak egy hitel kiválasztásánál. Arról nem is beszélve, mennyire lényeges a felelősségteljes döntés. A hitelkalkulátor kihagyhatatlan lépés, ha valaki a számára legmegfelelőbb ajánlatot szeretné megtalálni.

A hitelkalkulátor arra jó, hogy az elérhető rentegeg különböző hitelkonstrukciót összehasonlítja, és segítségével könnyedén átláthatóvá válnak az ajánlatok, így pedig egyszerűbb a választás. Az online világban a túl sok információ miatt sok időt is lehet spórolni a hitelkalkulátorral, így nem érdemes kihagyni a döntési folyamatban.

Biztonságos, gyors, kényelmes

Sokszor a bankok az apróbetűs részekbe rejtik a lényeget, és megpróbálják saját ajánlatukat beállítani a legkedvezőbbnek, ezzel csalogatva magukhoz az ügyfeleket. Mivel a hitelkalkulátorok szempontjából teljesen mindegy, a hitelválasztó melyik pénzintézetnél vesz fel hitelt, így megbízható és objektív adatok alapján nyújt összehasonlítást. Ez pedig felbecsülhetetlen érték.

Használata ráadásul nagyon egyszerű: meg kell adni pár alapvető adatot, mint például a felvenni kívánt hitel nagyságát, a kívánt futamidőt, amely alatt törlesztésre kerül majd a hitel, illetve a nettó jövedelmet. Ezeken a mindenképpen szükséges információkon kívül semmilyen személyes adatot nem kell kiadni, mint például név, cím, igazolványszám, ezért a hitelkalkulátorok használata nagyon biztonságos.

A megadott információk alapján a hitelkalkulátor kiad egy listát azokról a konstrukciókról, amelyek szóba jöhetnek, így nem maradt más hátra, mint böngészni az ajánlatok közül, és kiválasztani a legmegfelelőbbet.