Biztos, hogy kell 5 centivel nagyobb plazma tévé? Beázott a lakás? Vakolni kellene a falat? Mikor és miért érdemes felvenni személyi kölcsönt?

Személyi kölcsön régen

Néhány évvel ezelőtt sokan csinálták azt, hogy amikor épp kedvük volt valami nagyobb értékű árucikket megvenni, vagy valamilyen nagyobb ház körüli felújításba kezdeni, felvettek személyi kölcsönt, hogy a probléma azonnal megoldódjon. Ez mind szép volt egészen addig, míg meg nem érkezett az első csekk a havi törlesztőrészlet összegével. Ilyenkor sokan a fejükhöz kaptak, hogy mekkora rablás, hogy lehet ez?

Ők azok a tipikus példái azoknak az embereknek, akik csak arra tudnak összpontosítani egy személyi kölcsön felvétele előtt, hogy mikor jön a pénz, illetve mikor tudja megvenni a várva várt nagyobb összegű terméket vagy szolgáltatást. Ezek az emberek nem szeretnek apróbetűs részletes szakmai leírásokat olvasni, emiatt régebben igen sokan bedőltek a nem feltétlenül etikus banki konstrukcióknak, melyek hatására a hitelfelvétel után bizony jelentősebb összegek jelentek meg a törlesztőrészlet csekkeken. Ez mind elkerülhető lett volna, ha körültekintően járnak el az ügyfelek, s elolvasnak mindent, amit a szerződésben leírt a bank.

Személyi kölcsön most

Köszönhetően a devizahitelek körül kialakult országos botránynak, az emberek mondhatni óvakodnak már a hitelektől, s ha lehet inkább egymás közt oldják meg kisebb anyagi problémáikat. Viszont van az az összeg, amikor már az ismerősök segítsége sem elég, ilyenkor jön jól egy optimálisan kialakított személyi kölcsön lehetőség. Egyre többen élnek ezzel a fajta hitellel, hiszen szabad felhasználású, így nincs kikötés arra, hogy mire használja fel az ügyfél a felvett pénzösszeget. Mivel lehetőség van forintban történő kifizetésre, emiatt a személyi kölcsön lett az egyik legkeresettebb hitel fajta a piacon. Aránylag könnyen elérhető, hamar pénzhez lehet vele jutni, és már sokkal kedvezőbb feltételek mellett lehet hozzájutni mint pár évvel ezelőtt.

Körültekintő eljárás mellett, odafigyeléssel és jó konstrukció kiválasztással a személyi kölcsön nagyon jó lehetőség egy nem várt probléma megoldására vagy életminőségünk javítására.

FONTOS: tudjunk magunknak nemet mondani, hiszen lehet, hogy egy kisebb tévét nagyobbra cserélni 2-3 havi spórolással, hitelfelvétel nélkül meg tudunk oldani és nem verjük magunkat extra költségekbe!