Hitelválasztó BLOG

Ezek a legjobb kölcsönök Augusztusban

Éles a verseny a bankok között mind a személyi kölcsönök, mind a lakáshitelek piacán. A legjobb ajánlatokat nem könnyű megtalálni, mivel az függ az igényelt összegtől, a futamidőtől, de leginkább az jövedelmünktől. Most segítünk megtalálni, melyik a személyre szabottan legkedvezőbb lehetőség, ha kölcsönt szeretne felvenni.
Mivel az alapkamat emelése drágábbá tette a hitelek jó részét, így érdemes felfrissíteni információink arról, hogy milyen kondíciók mellett igényelhetünk hitelt. Cikkünkben most megvizsgáljuk, hogy adott jövedelmi szintek mellett melyik bank ajánlata a legjobb.

Hiteligénylés, hitelfelvétel folyamata, feltételei

Pénzszűkébe könnyen kerülhet bárki. Az előre nem várt kiadások finanszírozásának és a jövőbeni tervek megvalósításának érdekében sokszor nem marad más lehetőség, mint kölcsön, vagy hitel felvétele. A hitel igénylésének feltételei és felvételének folyamata azonban nem mindenki számára könnyű, egyértelmű dolog, főleg azért is, mert a kötelező feltételek mellett több mindenre is érdemes figyelni. Ha ugyanis hitelt kell felvennünk, legalább a számunkra legkedvezőbb megoldást találjuk meg, és lehetőség szerint senki ne nehezítse meg életét a szükségesnél nagyobb kiadásokkal, eladósodással és ennek kedvezőtlen következményeivel.

Lakáshitel vagy albérlet?

Közel a tanévkezdés, megindul a harc az albérletekért. Ilyenkor, augusztus elején már nagyon nehéz olcsó, de megfelelő albérletet találni. Az albérlet sokaknak rövid távon talán jó megoldás, viszont érdemes megnézni, hogy az albérletre fordított összegből tudunk-e lakást venni.

Akár 17 millió forintot is nyerhetsz, ha jól választasz lakáshitelt

Döbbenetes, de akár 17,5 millió forintot is spórolhatunk, ha jól választjuk meg a bankot, ahol lakáshitelt igénylünk. A hazai pénzintézeteknél ugyanis a kamatokat tekintve nagy a szórás, a lakosságot tekintve pedig sokan megszokásból, szimpátiából, kötődésből, vagy egyszeri hirtelen döntéstől vezérelve választanak bankot. Azzal viszont, hogy nem néznek körbe a hitelpiacon a különböző banki ajánlatok között, elveszítik annak lehetőségét, hogy megtalálják a számukra anyagilag is legkedvezőbb megoldást.