Hitelválasztó BLOG

Mit tegyek, ha nem tudom fizetni a hitelt?

Bár hitelfelvételkor senki nem tervezi, hogy bármilyen körülmény miatt - akár időszakosan is - ne legyen képes törleszteni hitelét, sajnos sok esetben előfordul, hogy olyan kedvezőtlen anyagi helyzetbe kerül az ember, aminek következtében veszélybe kerül a felvett hitelek törlesztése, és így az adós egzisztenciája. Függetlenül a kiváltó októl, ilyen esetekben sem szabad pánikba esni, hanem érdemes megkeresni a legjobb megoldást annak érdekében, hogy veszteségeink csökkenjenek.  Nem mindegy ugyanis, hogy rossz döntések következtében szinte mindent elbukik az ember, vagy - ha szolidabb körülmények között is, de - képes tovább folytatni életét.

Ezek a legjobb kölcsönök nyáron

Éles a verseny a bankok között mind a személyi kölcsönök, mind a lakáshitelek piacán. A legjobb ajánlatokat nem könnyű megtalálni, mivel az függ az igényelt összegtől, a futamidőtől, de leginkább az jövedelmünktől. Most segítünk megtalálni, melyik a személyre szabottan legkedvezőbb lehetőség, ha kölcsönt szeretnénk felvenni.
Mivel az alapkamat emelése drágábbá tette a hitelek jó részét, így érdemes felfrissíteni információink arról, hogy milyen kondíciók mellett igényelhetünk hitelt. Cikkünkben most megvizsgáljuk, hogy adott jövedelmi szintek mellett melyik bank ajánlata a legjobb.

 

Vállalati hitelek 2021 : milyen hitelt vehetek igénybe?

Vállalkozóként gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol hitelre van szükségünk. A vállalkozások a gazdaság motorjai, és így támogatásuk prioritást élvez a hitelezés területén is. Ennek következtében a hitelpiacon folyamatosan található olyan hitelkonstrukció, ami a kisebb, vagy nagyobb vállalkozásokat kívánja segíteni kedvező feltételek mellett. Cikkünk most bemutatja, milyen lehetőségek vannak a vállalati hitelezésben, és milyen trendek alapján tervezhetők a mindennapi kiadások finanszírozása vagy a jövőbeni beruházások megvalósítása.

Lakáscsere, költözés: milyen hitelt érdemes felvenni?

Gyakori eset, hogy lakóhelyet váltunk munkahelyi, vagy családi okok miatt, az ingatlan cserével járó költözködés azonban nem egyszerű feladat. A régit eladjuk, az újat megvesszük, vagy felépítjük, és eközben a lakhatás ideiglenes megoldása is komoly kihívás elé állít bennünket. Finanszírozás területén igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni. A hagyományos lehetőségek mellett viszont érdemes megismerni olyan utakat is, amelyekről talán még nem is hallottunk, viszont megoldást jelenthetnek a költözés minél komfortosabb és zökkenőmentesebb lebonyolításában.