Találatok hitel címkére:

Kamatmentes hitel kisokos

A kamatmentes szó hallatán legalább annyira naivvá válik a leendő igénylő, mint a szezonvégi leárazások láttán. Amilyen sűrűn találkozhat a kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokkal – „kedvező lehetőség, akciós” –, legalább annyiszor válik saját maga áldozatává.

Minden, amit az ingatlanfedezetű hitelről tudni érdemes

A hitelfelvétel komoly döntés mindenki életében, hiszen hosszú távú elköteleződést jelent. Lakáscélú hitel esetén akár évtizedekig is meghatározhatja pénzügyi helyzetét és lehetőségét a választott konstrukció, ezért érdemes alaposan és mélyrehatóan megismerni az opciókat. Manapság számtalan pénzintézet és hiteltípus közül választhat, melyek mind más és más célt szolgálnak.

Ingatlanörökség hitellel: kétségbe kell-e esni?

Nagyobb összegű lakáshitelek esetében sokan választanak több évtizedes, 20-25-30 éves futamidejű kölcsönöket, mivel így a havi törlesztőrészlet alacsonyabb, vagyis könnyebb a törlesztés a mindenkor rendelkezésre álló jövedelemből. Azonban az ilyen hosszú távú kölcsönök esetében foglalkozni kell azzal a kérdéssel is, hogy mi történik, ha az adós elhalálozik a kölcsön törlesztése előtt.

A jelzáloghitel és a jelzáloghitel kalkulátor ismertetése

A jelzáloghitel olyan hiteltípus, amelynél a hitelezett összeg fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlanak fel a pénzintézet részére, aki jelzálogjogot jegyeztet be a felajánlott ingatlanra. A bank kockázata így alacsonyabb, mint az egyéb hitelfajtáknál, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. A jelzáloghitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). Kamatozásuk viszont sokkal alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hiteleké.