A jelzáloghiteleknek alapvetően három fajtája van:


- Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel

 - Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül

 - Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan hitelfajta, amelynél az igényelt hitelösszeget tetszőlegesen lehet felhasználni. A hitel fedezete a hitelfelvevő által felajánlott ingatlan, amelyre a pénzintézet jelzálogjogot jegyeztet be.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek előtörleszthetőek, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidő is választható, de nem kell kivárni a futamidő végét.

Jelzáloghitel kalkulátor

a jelzáloghitel kalkulátor ugyanazon az elven, mint a többi hitel kalkulátor. A megadott paraméterek után a kalkulátor kilistázza az adatbázisában található összes pénzintézet ajánlatát.

Ha a választott pénzintézetnél van rá lehetőség, akkor kössön törlesztési biztosítást a váratlan negatív események ellen! A törlesztési biztosítással meghatározott élethelyzetekben a biztosító átvállalja a hitel törlesztését Ön helyett, vagy a fennálló teljes hiteltartozást visszafizeti a bank részére.