Mivel jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet ingatlanhitelhez jutni, (ezt az ingatlanhitel kalkulátorok számításai is alátámasztják) ezért akkor is érdemes élni vele, ha egy ingatlant befektetési célból vásárolunk. Hiszen az ingatlan mindig közkedvelt befektetésnek számított, annak ellenére, hogy a lakás értékének növekedése, vagy csökkenése függ attól, hogy hol a lakás.

Az ingatlanbefektetések fajtái

Az ingatlan befektetőknek alapvetően két fajtája van. Az egyik elsősorban felújításra vásárol, a másik pedig kiadásra. A kettő persze nem zárja ki egymást, hiszen előfordulhat, hogy egy felújításra vásárolt lakást nem sikerül a megfelelő áron értékesíteni, de jó áron lehet kiadni. Így egy eladó lakásból kiadó lakás is válhat. Főként amiatt, hogy Magyarországon európai összehasonlításban is kiemelkedően lehet keresni a lakáskiadással. Főként az airbnb-nek köszönhetően. Zuglóban és a szomszédos XVI. kerületben annyi a változás, hogy egyre gyakoribb, hogy nem ismételt eladásra vásárolnak ingatlant, hanem egyre bérbeadásra.

Meddig számít jó befektetésnek az ingatlan?

Az utóbbi egy évben a legtöbb „friss” pénz az ingatlanalapokba érkezett, de a legfrissebb számok már tőkekivonást jeleztek.

Ingatlanvásárlás esetén mindig legyünk óvatosak és figyelmesek attól függően, hogy lakás vagy befektetési célra vásárolnánk.