Erre az öt dologra költenek leginkább hitelből a magyarok

Sokan folyamodnak személyi kölcsönért az utóbbi időben, csak az idei év első félévében több mint 200 milliárd forintnyi hitelt vettek fel az emberek. Ennek okairól és arról, hogy milyen iratokra lehet szükség hozzá, itt írtunk..

De vajon mire költik ezt a sok pénzt? A bankok saját felmérései, illetve kutatások alapján íme az öt legnépszerűbb hitelcél:

1. Lakáscélú beruházások. Ez többnyire valamilyen korszerűsítést jelent: lakás- vagy fűrdőszoba felújítást, ablakcserét, energetikai korszerűsítést, a lakás vagy lakóépület esetleges hibáinak javítását.

2. Autóvásárlás. Sokan személyi kölcsönből vesznek autót, de a bankok gyakran kínálnak kimondottan autóvásárlási célú kölcsönt is. Erről érdemes tájékozódni, mert előfordulhat, hogy kedvezőbbek a feltételek, mint egy egyszerű személyi kölcsönnél.

3. Hitelkiváltás. Bár sok bank kínál külön hitelkonstrukciót a korábban kedvezőtlenebb feltételekkel felvett hitelek kiváltására, vannak, akik személyi kölcsönből oldják meg. Ennek oka, hogy a kamatok sokat csökkentek az utóbbi időben, és hogy könnyen hozzájuk lehet jutni.

4. Nagy értékű műszaki cikkek. Lakásvásárlás után, az új lakás berendezéseire szükséges pénzt teremtik elő sokan hitelből.

5. Családi események. Esküvő, iskolakezdés, halálozás, betegség. Mind olyan esemény, ami komolyabb kiadással is járhat. A személyi hitelek egy részét ezek fedezetére veszik fel.

Ön elgondolkodott már arról, hogy hitelt vegyen fel? És arról, hogy mire költené? A Hitelválasztó Személyi kölcsön kalkulátorával egy helyen, könnyen össze tudja hasonlítani a bankok ajánlatait, és kiválaszthatja az önnek legszimpatikusabbat.