Hitelfelvétel során lehetőségünk van személyesen, telefonon, email-ben, illetve online is olyan hasznos információk birtokába jutni, melyek segítségünkre lehetnek abban, hogy a számunkra legalkalmasabb hitel opciót válasszuk ki. Egyre több bank nyújt online hozzáférhető hitelkalkulátort, mely segítségével különféle hitel típusok anyagi költségeit számolhatjuk ki mielőtt bármilyen hitelfelvételi folyamatot elindítanánk.

További információ gyűjtés

A fenti lehetőségek közül érdemes minél többet kipróbálnunk, hiszen így lesz egy átfogó képünk arról, hogy mik az aktualitások a pénzintézetek szolgáltatásai között. Nem feltétlenül érdemes a saját bankunknál maradnunk a kényelem kedvéért, ha másik pénzintézet szolgáltatása – hosszú távon, a teljes futamidő alatt - jobban megérné számunkra.

A hitelfelvétel folyamata függ természetesen a felvenni kívánt hitel fajtájától, emiatt előfordulhat igen gyors, akár néhány nap alatti pénzkifizetés (gyors hitel), illetve hosszabb időszak is, attól függően, hogy milyen papírokat kell felmutatnunk a kölcsön kérvény benyújtásakor és mennyi ideig tart a hitelbírálat.

Legyünk felkészülve a változásra!

hitelfelvétel

A legtöbb banknál már a honlapon szerepel az összes dokumentum fajtája amit magunkkal kell vinnünk egy esetleges személyes találkozóra, ezért mehetünk már felkészülve, hogy ne akkor kelljen majd elkezdeni felkutatni a megfelelő papírokat.

Bizonyos esetekben már lehetőség van az online ügyintézésre, ez lehet a legkényelmesebb megoldás. Bárhogy is döntünk, mindig próbáljuk meg kiválasztani azt a hitel típust, melyre tudjuk vállalni azt a garanciát, hogy tudjuk fizetni a havi törlesztőrészletet. Nyugodtan kérdezzünk, ha nem értünk valamit, hiszen a jövőnket fektetjük be!