Hitelfelvétel során lehetőségünk van személyesen, telefonon, email-ben, illetve online is olyan hasznos információk birtokába jutni, melyek segítségünkre lehetnek abban, hogy a számunkra legalkalmasabb hitel opciót válasszuk ki. Egyre több bank nyújt online hozzáférhető hitelkalkulátort, mely segítségével különféle hitel típusok anyagi költségeit számolhatjuk ki mielőtt bármilyen hitelfelvételi folyamatot elindítanánk.

További információ gyűjtés

hitelfelvétel

A fenti lehetőségek közül érdemes minél többet kipróbálnunk, hiszen így lesz egy átfogó képünk arról, hogy mik az aktualitások a pénzintézetek szolgáltatásai között. Nem feltétlenül érdemes a saját bankunknál maradnunk a kényelem kedvéért, ha másik pénzintézet szolgáltatása – hosszú távon, a teljes futamidő alatt - jobban megérné számunkra.

A hitelfelvétel folyamata függ természetesen a felvenni kívánt hitel fajtájától, emiatt előfordulhat igen gyors, akár néhány nap alatti pénzkifizetés (gyors hitel), illetve hosszabb időszak is, attól függően, hogy milyen papírokat kell felmutatnunk a kölcsön kérvény benyújtásakor és mennyi ideig tart a hitelbírálat.

Legyünk felkészülve a változásra!

A legtöbb banknál már a honlapon szerepel az összes dokumentum fajtája amit magunkkal kell vinnünk egy esetleges személyes találkozóra, ezért mehetünk már felkészülve, hogy ne akkor kelljen majd elkezdeni felkutatni a megfelelő papírokat.

Bizonyos esetekben már lehetőség van az online ügyintézésre, ez lehet a legkényelmesebb megoldás. Bárhogy is döntünk, mindig próbáljuk meg kiválasztani azt a hitel típust, melyre tudjuk vállalni azt a garanciát, hogy tudjuk fizetni a havi törlesztőrészletet. Nyugodtan kérdezzünk, ha nem értünk valamit, hiszen a jövőnket fektetjük be!