Így nem megy

Nem egy és nem két emberrel történt meg, hogy a kezdetben jónak tűnő ötlet fokozatosan rémálomszerűvé vált, s látszatra kiút nélküli helyzetet teremtett. Úgy éreztük, érdemes igénybe venni a folyószámlahitelt, de a televíziót már ne arra vásároljuk meg, így részletre szereztük be a tv-t, viszont kellett a személyi kölcsön a ház felújításához. S hirtelen már a napot sem látni a számláktól, befizetendő törlesztőrészletektől.

Mit tegyünk?

Két vagy három kölcsön párhuzamos törlesztése kaotikussá válhat, ráadásul túlzott terhet ró a háztartásra. Hiába látszott jó ötletnek több hitelformát is kihasználni, idővel könnyedén túlzott teherré válhat a részletek fizetése. A helyzet azonban nem kilátástalan: több bank is kínál adósságrendező hitelt, amelynek köszönhetően egycsatornássá tehetjük a törlesztést, s még a havi kifizetendő összeget is csökkenthetjük.

adósságrendező hitel

Mi az az adósságrendező hitel?

Tulajdonképpen a személyi hitelek és személyi kölcsönök egyik válfaja, amely arra szolgál, hogy racionalizáljuk a havi törlesztőrészletek összegét. Jellemzően a hagyományos hitelbírálati folyamat során juthatunk adósságrendező hitelhez, amelyhez az esetek többségében nem kell kezes vagy fedezet. Voltaképpen ez is szabad felhasználású hitel, ám mégis meghatározott a célja: arra szolgál, hogy kiváltsa a meglévő hiteleket. A lehetőség csökkenti a törlesztőrészletet, egy helyre kell fizetni, így áttekinthetőbb és egyszerűbb a törlesztés. Az adósságrendező hitel a meglévőnél jóval kedvezményesebb adósság-visszafizetést tesz lehetővé, s kiutat kínál a nehéz élethelyzetből.

Megéri az adósságrendező hitel?

Bármilyen személyi kölcsönről vagy éppen az adósságrendező hitelről van szó, alaposan át kell gondolni, hogy igénybe vesszük-e, képesek vagyunk vállalni a vele járó kötelezettségeket. Mindenesetre az adósságrendező hitel mellett szól, hogy csökkenti a havi kiadások összegét, s összességében egyensúlyba hozza a megborult családi költségvetést. A legtöbbször nem szükséges külön bankszámlát nyitni az igényléséhez, a fizetést sem kell a pénzintézethez utaltatni, ráadásul az adósságrendező hitel jellemzően forintalapú, így fix és kiszámítható törlesztést garantál.

Mi a különbség az adósságrendező hitel és a személyi kölcsön között? Olvasson tovább!