Melyik személyi hitel konstrukciót válasszuk?

Amennyiben nem vagyunk biztosak, hogy pontosan hogyan működnek a személyi hitelek, jó megoldás lehet az online elérhető személyi hitel kalkulátorok használata. Egy ilyen eszköz segítségével közelebb juthatunk kérdéseink megválaszolásában.

A legtöbben persze csak arra kíváncsiak, hogy a felvett kölcsön mennyibe fog kerülni havonta, illetve mennyi ideig kell majd törleszteni azt. Az online személyi hitel kalkulátorok segítségével elég megadunk néhány általános adatot a hitelfelvétellel kapcsolatban, személyes információk nélkül. Csak a hitel összegét, futamidejét, esetenként nettó fizetésünket kell beírni, és a személyi hitel kalkulátor már ki is számolja nekünk a kíváncsian várt adatokat.

Természetesen sokféle személyi hitel kalkulátor létezik, melyeknél még egyéb opciókat is be lehet jelölni attól függően, hogy milyen aktuális akciók vagy szolgáltatások érhetőek el a különféle pénzintézeteknél, hogy amennyit csak lehet, le tudjunk faragni a havi törlesztőrészletekből.

Figyeljünk a részletekre!

Vannak olyan személyi hitel kalkulátorok, melyeknél megadható, hogy fix vagy változó hitel kamattal számolva mutassa meg az eredményt. Ajánlott arra is odafigyelni, hogy a feltüntetett THM mit tartalmaz, például kezelési költséget, szerződéskötést, illetve a további ügyintézések költségeit tartalmazza -e. Ezeken az apróságokon, ha jól odafigyelünk, akár százezreket is spórolhatunk.

Online vagy személyesen?

Amennyiben nem tudunk dönteni a személyi hitel kalkulátor által felkínált eredmények közül, felkereshetjük a pénzintézeteket személyesen is, ahol az ügyintézőnek bármilyen kérdést feltehetünk a témában, hogy sikeresen tudjuk kiválasztani a számunkra legoptimálisabb személyi hitel konstrukciót.