A mai rohanó világban lassan már 24 óra is kevés, hogy elvégezzük a napi teendőinket, nemhogy még új ügyeket is intézzünk. Amikor úgy döntünk, hogy személyi hitelt veszünk fel, még nem biztos, hogy eléggé kiismerjük magunkat a pénzügyi témákban. Ezen okoknál fogva is célszerű először az interneten az online hitelkalkulátorok segítségével felmérni, hogy milyen hitelösszeget igényelhetünk, milyen feltételekkel.

Melyik személyi hitel konstrukciót válasszuk?

Amennyiben nem vagyunk biztosak, hogy pontosan hogyan működnek a személyi hitelek, jó megoldás lehet az online elérhető személyi hitel kalkulátorok használata. Egy ilyen eszköz segítségével közelebb juthatunk kérdéseink megválaszolásában.

A legtöbben persze csak arra kíváncsiak, hogy a felvett kölcsön mennyibe fog kerülni havonta, illetve mennyi ideig kell majd törleszteni azt. Az online személyi hitel kalkulátorok segítségével elég megadunk néhány általános adatot a hitelfelvétellel kapcsolatban, személyes információk nélkül. Csak a hitel összegét, futamidejét, esetenként nettó fizetésünket kell beírni, és a személyi hitel kalkulátor már ki is számolja nekünk a kíváncsian várt adatokat.

Természetesen sokféle személyi hitel kalkulátor létezik, melyeknél még egyéb opciókat is be lehet jelölni attól függően, hogy milyen aktuális akciók vagy szolgáltatások érhetőek el a különféle pénzintézeteknél, hogy amennyit csak lehet, le tudjunk faragni a havi törlesztőrészletekből.

Figyeljünk a részletekre!

Vannak olyan személyi hitel kalkulátorok, melyeknél megadható, hogy fix vagy változó hitel kamattal számolva mutassa meg az eredményt. Ajánlott arra is odafigyelni, hogy a feltüntetett THM mit tartalmaz, például kezelési költséget, szerződéskötést, illetve a további ügyintézések költségeit tartalmazza -e. Ezeken az apróságokon, ha jól odafigyelünk, akár százezreket is spórolhatunk.

Online vagy személyesen?

Amennyiben nem tudunk dönteni a személyi hitel kalkulátor által felkínált eredmények közül, felkereshetjük a pénzintézeteket személyesen is, ahol az ügyintézőnek bármilyen kérdést feltehetünk a témában, hogy sikeresen tudjuk kiválasztani a számunkra legoptimálisabb személyi hitel konstrukciót.

Tegye próbára most a Hitelválasztó személyi kölcsön kalkulátorát, hátha megtalálja azt a hitelkonstrukciót, amit keres!