Hitelválasztó BLOG

5+1 tudnivaló a hitelkártya igényléséhez

Megoszlanak a vélemények a hitelkártyáról. Sokakban kétségek merülnek fel a használatával kapcsolatban, holott megfelelő alkalmazása nem jelent kockázatot a használója felé, sőt, kedvezményekkel, esetenként a vásárlásai után pénzvisszafizetéssel is járhat az igénybevétele. Emellett tény, hogy ha nem megfelelő kezekbe kerül, komoly anyagi károkat, akár adósságspirált is okozhat.

Folyószámlahitel alapok: a legfontosabb tudnivalók

A folyószámlahitel az egyik legegyszerűbb hiteltípus, magánszemélyek esetében a bankszámlához kapcsolódik, és az engedélyezett hitel keretéig úgy használható, mintha fedezet lenne a számlán. Elvásárolható bankkártyával, levehető készpénzben, és a beérkező jóváírásokból származó összegek automatikusan feltöltik az elhasznált egyenleget.

Visszlízing tudnivalók, hogy azonnal készpénzhez jusson

Lízing vagy személyi kölcsön segítségével egyszerűen, fedezet nélkül juthat nagyobb összeghez, így akár kisebb megtakarítással is vásárolhat lakást vagy autót.

Milyen vállalkozói bankszámlát válasszak a cégemnek?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy induló vállalkozásukhoz a lakossági bankszámlájukat használják. Ez hosszú távon nemcsak kényelmetlenséget jelent, de komoly összegeket is felemészthet, több vállalkozási forma esetében ráadásul kötelező a céges számla. Ezért érdemes tájékozódni a pénzintézetek ajánlatai között, és kiválasztani a vállalkozáshoz legjobban passzoló konstrukciót.