Hitelválasztó BLOG

A lakásvásárlási hitel legfontosabb tudnivalói

A megvalósításra váró célok és igények személyenként és családonként változhatnak, ezért számtalan banki kölcsönlehetőségre lehet szert tenni. A kijelölt tervek meghatározzák a hitelkonstrukció típusát, majd ezt követően mindenkinek saját maga kell megtalálnia a számára legmegfelelőbb és személyre szabottabb lehetőséget.

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei

Egy nagyobb álom eléréséhez nagyobb befektetésre van szükség, amihez általában nem elég a havi jövedelemből megspórolt összeg. Ilyenkor jönnek képbe a jelzáloghitelek, hiszen általában ezek azok a hitelkonstrukciók, amelyek a nagyobb célok eléréséhez szükséges kölcsönt képesek fedezni. Ennek a legtipikusabb esete a lakásvásárlás, de milyen lehetősége van annak, aki más komponensű, és mégis nagyobb terv eléréséhez igényelne kölcsönösszeget?

Hitelkiváltás: az Ön adósságait is csökkentheti

A hitelek kiváltásáról sokat olvashatott néhány évvel ezelőtt, amikor a svájci frank alapú kölcsönöktől próbáltak megszabadulni az emberek. A devizaalapú hitelek már a múlt feledésébe vesztek, azonban manapság is kerülhet olyan helyzetbe, hogy fennálló tartozását kedvezőtlennek ítéli. Ebben az esetben a hitelkiváltás hozhat megoldást, melyet fedezet nélküli és ingatlanfedezetes kölcsönök esetében egyaránt választhat.

Hitelkártya összehasonlító: így válassza ki a megfelelő kártyát!

Míg bankkártyával kizárólag a számláján meglévő pénzt költheti el (például ahova a fizetése érkezik), addig a hitelkártyával egy fiktív számláról, fedezet nélkül használhatja a bank pénzét, egy meghatározott hitelkereten belül. Egészen addig, amíg a bank által meghatározott időpontig visszafizeti a pénzt, ingyen kölcsönnel gazdálkodik.