Hitelválasztó BLOG

Annuitásos hitel: minden, amit tudni érdemes róla

Amikor hitelt veszünk fel, a döntési folyamat egyik legfontosabb tényezője a törlesztőrészlet mértéke, amely akár éveken keresztül terhelheti a költségvetésünket. A bankok elsősorban annuitásos törlesztési lehetőséggel kínálják a hiteleiket, mely röviden annyit tesz, hogy a kölcsön futamideje alatt azonos összegű törlesztőrészlettel kell számolnunk. Azonban fontos tudni, hogy mi a különbség a lineáris és az annuitásos törlesztési lehetőség között, hogy helyesen tudjunk mérlegelni. Cikkünkben összefoglaltunk mindent, amire szüksége lehet a döntési folyamat során.

Betéti kamatok összehasonlítása: ezek a legjobb bankbetétek

megtakarítás a bevételeinek azon részét képezi, amelyet nem kell a megélhetési költségeire fordítania. Ezzel az összeggel Ön felkészül azokra a várható és esetleges jövőbeni eseményekre, melyek komolyabb anyagi megterheléssel járhatnak együtt. Ilyen lehet például az autóvásárlás, a háztartási gépek meghibásodása vagy a munkanélküliség.

JTM mutató: ettől függ, mekkora lehet a törlesztőrészlet összege

Aki hitelfelvételen gondolkodik, esetleg már el is indította a procedúrát, az biztosan találkozott már a JTM fogalmával. A jövedelemarányos hiteltörlesztési mutatók, azaz a JTM a hitelfelvétel előtti vizsgálatok során meghatározza, hogy az igazolt havi kereset hány százaléka lehet a hitelteher. (Képletbe foglalva talán egyszerűbben látszik, hogy miről szól pontosan: JTM = Havi adósságszolgálat / igazolt havi nettó jövedelem).

A legjobb választás fiataloknak: a junior bankszámla

Az egyetlen érintéssel lehetővé tett fizetésnek és az egyre biztonságosabb online bankolásnak köszönhetően rendkívül egyszerű a pénzügyek kezelése. Lassan már a diákok sem élhetnek saját bankszámla nélkül, ami nemcsak átláthatóbbá teszi a pénzügyeiket a szülők számára, de akár a takarékoskodást is megkönnyítheti.