Hitelválasztó BLOG

Amit a lakástakarékpénztár felhasználásáról érdemes tudnia

A lakástakarékpénztár (LTP) még annak ellenére is az egyik legnépszerűbb megtakarítási formának számít, hogy szabad felhasználási jogát megszüntették. Ettől függetlenül a lakástakarék konstrukció az otthonteremtés megannyi formájában segítséget nyújthat. A lakás vagy családi ház megvásárlásán túl, hiteltörlesztésre és az életkörülmények korszerűsítésére is alkalmas megtakarítási forma.

Lakás helyett telket venne? - a telekvásárlási hitel tudnivalói

A mai világban egyre nagyobb kincsnek számít, ha valaki családon belül megörökli a felmenők ingatlanát, máskülönben a saját lakás–, illetve telekvásárláshoz kölcsönre van szükség. Számtalan találgatás létezik arról, hogy a következő években miként alakulnak az otthonteremtéshez szükséges piaci lehetőségek, de egy biztos, ahogyan a lakás–, úgy a telekárak is hatalmas kiadást jelentenek.

A THM fogalma és egyéb fontos tudnivalók

A hitelfelvétel minden esetben körültekintő eljárást igényel, ezért jó tisztában lenni azokkal a tényezőkkel, amelyek a legnagyobb pozitívumot vagy éppen bukást jelenthetik. A különböző marketingfogások mellett a hitelközvetítők is az alacsony hitelkamattal igyekeznek felhívni a figyelmet egy-egy támogatási lehetőségre, miközben sokkal fontosabb tisztában lenni a THM, azaz a Teljes Hiteldíjmutató százalékban meghatározott értékével.

Milyen feltételekkel vehető igénybe az adósságrendező hitel?

Napjainkban nem számít könnyű feladatnak az egzisztenciális biztonság megteremtése. Szerencsére a törvényben lévő hitelkonstrukcióknak köszönhetően, mindenki számára lehetőség van az előrébb jutásra és a fejlődésre. A bankoktól igényelt kölcsön valóban nagy segítséget nyújt, azonban a hitelek felhalmozása könnyen problémaforrássá válhat – jelentős anyagi gondokhoz és családon belüli feszültséghez vezethet.