Túl sok lett a hitel törlesztőrészlete? Többféle adóssága van? Gondot okoz a megemelkedett összeg határidőre való visszafizetése? Az adósságrendező hitelt pont azért találták ki, hogy össze lehessen vonni több, már meglévő hitelt, azért, hogy alacsonyabb visszafizetési kamattal tudják megoldani a megszorult helyzetet. Nézzük, pontosan milyen feltételekkel lehet ezt igénybe venni.

Adósságrendező hitel felvételének feltételei

Ahogy a legtöbb kölcsön, úgy az adósságrendező hitel is bizonyos feltételekhez van kötve, melyek a következők szoktak leni:

  • Betöltött minimum 18. év, de vannak olyan esetek, ahol a 21-et követelik meg.
  • Nemcsak az alsó korhatárt, de a felsőt is nézni kell egy hosszabb futamidejű hitel felvétele esetén, így aki elérné a 65. életévét a hitelvisszafizetés alatt, már nem igényelhet általában hitelt.
  • Magyar állampolgárság bizonyítására való okiratok, de egyes esetekben elég, ha az Európai Unión belüli országból származnak.
  • Saját névre szóló magyar bankszámlaszám megléte.
  • Állandó vagy ideiglenes magyar lakcímmel kell rendelkezni.
  • Szükséges a havi, rendszeres jövedelmet igazolni, mely minimum nettó 65.000 Forint és 250.000 Forint közötti értékben szokott általában mozogni.

Adósságrendező hitel jó tanácsok

Fontos kiemelni, hogyha gondjai vannak a havi törlesztőrészletekkel, nem tudja fizetni a törlesztőt, azt azonnal hozza tudomására a hitelt folyósító banknak, hiszen mindkét félnek érdeke, hogy a kifizetés megtörténjen, s ne kelljen emiatt egy hosszadalmasabb, vagy sokkal nehézkesebb procedúrát elkezdeni.

Emiatt nem érdemes várni az adósságrendező hitel igénylésével sem, mert minél hamarabb kérünk a problémánkra megoldást, annál kedvezőbb feltételekkel tudjuk majd visszafizetni a törlesztőket, melyek e konstrukció segítségével jelentősen csökkenhetnek. Ez azért van, mert a bank nyilván szeretné viszont látni a kifolyósított pénzt, így érdeke olyan új feltételeket megszabni, melyeket az ügyfél vissza is tud fizetni.

Jelezzük a banknak időben, hogy kisebb kárunk legyen!

Döntsön felelősségteljesen, és ha gondjai vannak a törlesztőkkel, azonnal értesítse pénzintézetét, mert amikor még nincs akkora hátralék, sokkal könnyebb jobb feltételeket megállapítani, mint amikor már tetemesebb összeg lett kifizetetlenül felhalmozva.

Itt bővebben olvashat arról, hogy mikor érdemes adósságrendező hitelt felvenni!