Találatok lakáshitel címkére:

A lakásvásárlási hitel legfontosabb tudnivalói

A megvalósításra váró célok és igények személyenként és családonként változhatnak, ezért számtalan banki kölcsönlehetőségre lehet szert tenni. A kijelölt tervek meghatározzák a hitelkonstrukció típusát, majd ezt követően mindenkinek saját maga kell megtalálnia a számára legmegfelelőbb és személyre szabottabb lehetőséget.

Amit a lakástakarékpénztár felhasználásáról érdemes tudnia

A lakástakarékpénztár (LTP) még annak ellenére is az egyik legnépszerűbb megtakarítási formának számít, hogy szabad felhasználási jogát megszüntették. Ettől függetlenül a lakástakarék konstrukció az otthonteremtés megannyi formájában segítséget nyújthat. A lakás vagy családi ház megvásárlásán túl, hiteltörlesztésre és az életkörülmények korszerűsítésére is alkalmas megtakarítási forma.

Lakás helyett telket venne? - a telekvásárlási hitel tudnivalói

A mai világban egyre nagyobb kincsnek számít, ha valaki családon belül megörökli a felmenők ingatlanát, máskülönben a saját lakás–, illetve telekvásárláshoz kölcsönre van szükség. Számtalan találgatás létezik arról, hogy a következő években miként alakulnak az otthonteremtéshez szükséges piaci lehetőségek, de egy biztos, ahogyan a lakás–, úgy a telekárak is hatalmas kiadást jelentenek.

Minden, amit az ingatlanfedezetű hitelről tudni érdemes

A hitelfelvétel komoly döntés mindenki életében, hiszen hosszú távú elköteleződést jelent. Lakáscélú hitel esetén akár évtizedekig is meghatározhatja pénzügyi helyzetét és lehetőségét a választott konstrukció, ezért érdemes alaposan és mélyrehatóan megismerni az opciókat. Manapság számtalan pénzintézet és hiteltípus közül választhat, melyek mind más és más célt szolgálnak.