Találatok lakáshitel címkére:

Ingatlanörökség hitellel: kétségbe kell-e esni?

Nagyobb összegű lakáshitelek esetében sokan választanak több évtizedes, 20-25-30 éves futamidejű kölcsönöket, mivel így a havi törlesztőrészlet alacsonyabb, vagyis könnyebb a törlesztés a mindenkor rendelkezésre álló jövedelemből. Azonban az ilyen hosszú távú kölcsönök esetében foglalkozni kell azzal a kérdéssel is, hogy mi történik, ha az adós elhalálozik a kölcsön törlesztése előtt.

Lakáshitelek: ezekre érdemes figyelni

A ház vagy lakás vásárlásra, építésre, bővítésre, esetleg felújításra felvehető kölcsönök természetesen mindig is a legnépszerűbb banki termékek közé tartoztak. Ha lakáshitelt szeretnénk felvenni, pár dologra azonban figyelni kell.

Mi történhet, ha bedől a lakáshitel?

Jön a végrehajtó vagy viszi a bank a lakást, ha nem tudjuk fizetni a törlesztőket? Ennél bonyolultabb a folyamat, évekig is elhúzódhat, és lehet esély arra, hogy megússzuk.

Hol érdemes lakásba fektetni, hol tudunk sok lakás közül válogatni?

Elöljáróban annyit, hogy a fővárosi növekedés lassul, de a szegedi panelekben komoly potenciál rejlik.

Tovább nőnek az ingatlanárak országszerte, idén is élénk a lakáspiac, ami azt jelzi, még mindig érdemes lehet ingatlanba fektetni, akár hitelfelvétellel is. Ha jól választjuk meg a települést és a környéket, könnyen elérhetjük, hogy újonnan vásárolt lakásunk értéke bőven meghaladja majd az eredeti vételárat, mire leketyeg a hitelünk. De hol érdemes lakást venni?