lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

A lakáslottó vagy lakáshitel? Melyiket válasszuk?

Mindannyiunknak szüksége van egy biztonságos otthonra. Ha ingatlanra van szükségünk, de nem rendelkezünk annyi pénzzel, amennyibe a megvásárolni kívánt ingatlan kerül, akkor igényelhetünk lakáshitelt. A hitelek felvétele előtt nagy segítség lehet a hitelkalkulátorok használata, hiszen szinte az összes pénzintézet ajánlata közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot.

Töretlen a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek sikere

2017 nyara óta, tehát egy éve elérhetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített fogyasztóbarát lakáshitelek, és egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. A piaci szereplők adatai alapján pedig idén már a hitelfelvevők több, mint 40 százaléka ezt a konstrukciót választja.

Lakáshitel választást befolyásoló tényezők

A megfelelő lakáshitelt megtalálni sosem egyszerű. A hitelkínálat még a saját bankunknál is széles és, ha még más bankoktól is kérünk kalkulációt, akkor végképp össze lehet zavarodni, hogy melyik is lenne a legmegfelelőbb számunkra.

A lakástakarék hitelét vagy a banki hitelt válasszuk?

A lakástakarékok amellett, hogy kiváló megtakarítási lehetőséget kínálnak, igény esetén a takarékoskodás végén az összegyűjtött pénzt lakáskölcsönnel is kiegészítik. A futamidő végig fix kamatozással kedvezőbbek a banki lakáshiteleknél?