lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

A lakáshitelek fajtái

A köznyelv meglehetősen nagyvonalúan bánik a szakkifejezésekkel, így gyakran előfordul, hogy a különféle konkrét céllal felvehető hiteltípusokat összemossa. Így például lakáshitel névvel illet lakásvásárlásra, lakásbővítésre, lakásfelújításra vagy lakáskorszerűsítésre felhasználható hitelfajtákat. Ha ilyen céllal kívánunk hitelhez jutni, mindenképpen alaposan nézzünk utána, hogy a kiválasztott hitel mire használható fel, nehogy meglepetés érjen.

A lakáshitelek jövője

Nagy valószínűséggel folytatódni fog a lakáshitel piac szárnyalása. Már megjelentek a banki kínálatban az első állami kamattámogatással nyújtott „minősített fogyasztóbarát lakáshitelek”. Ez a többi termékhez képest ügyfélbarát ügyintézést, illetve kedvezőbb hiteldíjakat biztosítanak. Ezeknél a minősített hiteleknél az állam megfizeti a hitelkamat egy részét a futamidő első 5 évében. Egyes esetekben pedig a támogatás még ennél is tovább tart.

Lakáshitelek: ezekre érdemes figyelni

A ház vagy lakás vásárlásra, építésre, bővítésre, esetleg felújításra felvehető kölcsönök természetesen mindig is a legnépszerűbb banki termékek közé tartoztak. Ha lakáshitelt szeretnénk felvenni, pár dologra azonban figyelni kell.

Mi történhet, ha bedől a lakáshitel?

Jön a végrehajtó vagy viszi a bank a lakást, ha nem tudjuk fizetni a törlesztőket? Ennél bonyolultabb a folyamat, évekig is elhúzódhat, és lehet esély arra, hogy megússzuk.