lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

Hol érdemes lakásba fektetni, hol tudunk sok lakás közül válogatni?

Elöljáróban annyit, hogy a fővárosi növekedés lassul, de a szegedi panelekben komoly potenciál rejlik.

Tovább nőnek az ingatlanárak országszerte, idén is élénk a lakáspiac, ami azt jelzi, még mindig érdemes lehet ingatlanba fektetni, akár hitelfelvétellel is. Ha jól választjuk meg a települést és a környéket, könnyen elérhetjük, hogy újonnan vásárolt lakásunk értéke bőven meghaladja majd az eredeti vételárat, mire leketyeg a hitelünk. De hol érdemes lakást venni? 

A lakáshitel kalkulátor mindig hasznos

Az ingatlanhitel kalkulátorok mindig pontos tájékoztatást adnak számunkra és pár perc alatt kiválaszthatjuk a számunkra legjobb lehetőséget, attól függetlenül, hogy új vagy használt ingatlant szeretnénk vásárolni bármilyen lakás vagy hitelpiaci helyzetben. (Akár saját használati célra vennénk az ingatlant, akár befektetésnek.)

A Családi Otthonteremtési Kedvezményről – CSOK

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2015. július 1-től igényelhető az erre szerződött bankoknál. A CSOK-ot 2016-ban több ponton is módosították, hogy még inkább segítse otthonhoz juttatni a családokat.

Inkább hitelből veszünk lakást = Bátrabban veszünk fel hitelt

2017-ben már több lakást veszünk hitelre, mint anélkül. Az előző évhez képest 23%-kal több lakáshitelt adtak használtlakás vásárlásra a bankok. 2017 első felében 195 milliárd forintot, amelynek köszönhetően 53.000 használt lakás talált gazdára és az adásvételek több mint felében hitel is szerepet játszott.